Ηρώ Καριοφύλλη – Ουκρανία: Η συγκίνηση της δημοσιογράφου και η βοήθεια από ηλικιωμένο

Στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία βρίσκεται η Ηρώ Καριοφύλλη, απεσταλμένη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, προκειμένου να καλύψει τη ρωσική εισβολή. Η δημοσιογράφος στο σημερινό της ρεπορτάζ ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη, περιγράφοντας τη βοήθεια που προσέφερε σε εκείνην και τον καμεραμάν του καναλιού ένας ηλικιωμένος Ουκρανό. “Με σπαστά αγγλικά μου λέει πως “είναι πολύ δύσκολο για μια γυναίκα να κουβαλάει όλα αυτά τα πράγματα” και πήρε ο άνθρωπος το σακ βουαγιάζ μου στον ώμο του! Πήρε την βαλίτσα και περπάτησε δύο χιλιόμετρα δίπλα μου,

δίπλα σε μένα και τον Δημήτρη Ζακχαίο κουβαλώντας την βαλίτσα μας και τα πράγματα μας μόνο και μόνο γιατί ήθελε να μας ευχαριστήσει που τον προσέχαμε” είπε αρχικά.

“Δεν ξέρω όμως τελικά ποιος πρόσεχε ποιον γιατί, όταν φτάσαμε στα σύνορα, υπήρχε μια τεράστια ουρά και περιμέναμε για δυο ώρες. Εκεί λοιπόν, επειδή ο Δημήτρης έκανε πλάνα και εγώ μιλούσα στο κινητό, άθελα μου έφυγα από την ουρά, ήρθε ένας στρατιώτης με βίαιο τρόπο και με το όπλο μου ζήτησε να πάω πάλι πίσω στην ουρά. Δεν το κατάλαβα. Γύρισα, τον είδα με το καλάσνικοφ και τρόμαξα.

Μπαίνει στην μέση ο κύριος Αρκάντι και αρχίζει πολύ έντονα να του μιλάει στα ουκρανικά και να με δείχνει. Καταλαβαίνω ότι του έλεγε προφανώς, “δεν πρέπει να φέρεσαι έτσι σε μια γυναίκα”. Περπάτησε ο άνθρωπος, 76 χρονών άνθρωπος, μαζί μας δύο χιλιόμετρα κουβαλώντας τις βαλίτσες. Όταν φτάσαμε στα σύνορα, ο άνθρωπος δάκρυσε γιατί προφανώς ένιωσε πως τώρα πια είναι ασφαλής. Αυτός μας βοήθησε να περάσουμε τον έλεγχο των διαβατηρίων γιατί δεν ξέρουν σχεδόν καθόλου αγγλικά στην Ουκρανία” πρόσθεσε.

‘Ζητώ συγγνώμη’

Ζητώντας συγγνώμη για τη φόρτισή της, η Ηρώ Καριοφύλλη επεσήμανε ότι “αυτός ο άνθρωπος μας έδωσε ένα πολύ μεγάλο μάθημα! Ζητώ συγγνώμη για την φόρτιση απλά ο άνθρωπος ήταν απίστευτος. Κουβαλούσε την βαλίτσα, ένιωθε υποχρέωση να φορτωθεί τόσο βάρος, μόνο και μόνο γιατί τον πήραμε νωρίτερα μαζί μας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηρώ Καριοφύλλη – Ουκρανία,iro kariofylli – oukrania