Το υπουργείο Πολιτισμού παραποιεί διακηρύξεις…

Ξανά στο προσκήνιο η Λίνα Μενδώνη… Αυτή τη φορά καταγγέλλεται ότι παραποίησε επίσημο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και συγκεκριμένα το κείμενο της Διακήρυξης των Υπουργών Πολιτισμού, Οπτικοακουστικών Μέσων και Μέσων Ενημέρωσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, προκειμένου να επιβάλει λογοκρισία σε έργα τέχνης Ρώσων καλλιτεχνών. Και ότι πρόσθεσε στη διακήρυξη ανύπαρκτη απόφαση περί διακοπής των σχέσεων της Ε.Ε. με πολιτιστικούς οργανισμούς της Ρωσίας!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού: «Στη διακήρυξή τους οι

Υπουργοί Πολιτισμού, Οπτικοακουστικών Μέσων και Μέσων Ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισαν ότι πρέπει να διακοπούν οι σχέσεις της Ε.Ε. με πολιτιστικούς οργανισμούς της Ρωσίας, καθώς η τέχνη χρησιμοποιείται ως όργανο προπαγάνδας».

Όταν την κατήγγειλε η «Αυγή», η υπουργός απάντησε ότι «από λάθος συνεργάτη του Γραφείου Τύπου εστάλη αρχικό draft του κειμένου», στο οποίο αναφερόταν ότι η διακοπή των σχέσεων με τους ρωσικούς οργανισμούς περιλαμβανόταν «στη διακήρυξη» των υπουργών, ενώ το ορθό ήταν ότι αυτά ειπώθηκαν «στις ομιλίες» τους και όχι στη διακήρυξη. Από λάθος ή όχι, η διακήρυξη των Ευρωπαίων υπουργών παραποιήθηκε από το ελληνικό υπουργείο. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

Διαβάστε επίσης:

«Διπλωματία» εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων

Πάνος Καμμένος για τον Δημήτρη Κοντομηνά: «Με πήρε τηλέφωνο όταν έχασα τον πατέρα μου»

Μαξίμου: Νέες πιέσεις στον Μητσοτάκη για αλλαγή του εκλογικού νόμου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολιτισμού,politismou