Πόλεμοι και τρομοκρατία: Εικόνες φρίκης όπως έπρεπε να τις ζήσουν οι πρωταγωνιστές (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Abdulla -Al- Morshed, ή "Morshed Mishu" όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, ζει και εργάζεται στο Μπαγκλαντές.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του news247.gr, στα 26 του αποτελεί έναν ελπιδοφόρο και ανερχόμενο καρτουνίστα που κατάφερε να δει τα σκίτσα του Global Happiness Challenge να γίνονται γνωστά παγκοσμίως, με μεγάλα ειδησεογραφικά site να καλύπτουν τη δουλειά του.

Ο Morshed παρεκκλίνει των κλασικών

"success stories". Η δική του επιτυχία, βασίζεται στις αποτυχίες του. Ποτέ δεν ονειρευόταν να γίνει σκιτσογράφος, ωστόσο σήμερα εργάζεται για το μεγαλύτερο σατιρικό περιοδικό της Νοτίου Ασίας, το UNMAD και είναι επικεφαλής της ομάδας σκιτσογράφων του Μπαγκλαντές, Cartoon People.

Η σειρά καρτούν "The Global Happiness Challenge" ξεκίνησε το 2018 και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Ξεπήδησε σαν μια προσπάθεια του ίδιου του Abdulla να "ξορκίσει" τον πόνο που ένοιωθε όταν έβλεπε εικόνες φρίκης και θανάτου. Εικόνες που καταγράφουν την πιο απάνθρωπη όψη του πλανήτη μας. Έτσι, ο ίδιος θέλησε να μας δείξει, πώς θα ήταν ο κόσμος δίχως βία και πολέμους. Μια αντιπαραβολή εικόνων, σαν ευχή.

Η συλλογή του προς το παρόν αποτελείται από 9 έργα, αλλά στο μέλλον ο Mishu, που το έργο του έχει εμπνεύσει δεκάδες άλλους καλλιτέχνες, σκοπεύει να φιλοτεχνήσει ακόμα 25 ή 30.

τρομοκρατίαπόλεμοςσκηνέςκαλλιτέχνηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα