Νέα Ζηλανδία: Σύζυγος θύματος συγχωρεί τον μακελάρη - «Δεν του κρατάω κακία» (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Ένας άνδρας, o οποίος έχασε τη σύζυγό του σε ένα από τα τζαμιά του Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας την ώρα που βοηθούσε άλλους ανθρώπους να γλιτώσουν από τα πυρά του μακελάρη Μπρέντον Τάραντ, δήλωσε σήμερα πως συγχωρεί τον δράστη του μακελειού.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Φάριντ Άχμαντ απάντησε: «Φυσικά. Το καλύτερο είναι η συγχώρεση, η γενναιοδωρία, η αγάπη και η τρυφερότητα, το να έχει κανείς θετική στάση».

«Θα του έλεγα ότι τον αγαπώ όσο οποιονδήποτε άλλο», επισήμανε στο AFP. «Θα του έλεγα ότι έχει

μεγάλες δυνατότητες να γίνει ένας γενναιόδωρος, καλός άνθρωπος, ικανός να σώζει ανθρώπους αντί να τους καταστρέφει. Θα του ευχόμουν να αναζητήσει αυτή τη θετική στάση, ελπίζω και προσεύχομαι για εκείνον (…) Δεν του κρατώ κακία», πρόσθεσε.

Όταν ξεκίνησε το μακελειό η σύζυγός του, η Χούσνα Άχμαντ, 44 ετών, βοηθούσε τους πιστούς να βγουν από το τέμενος, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

«Φώναζε: "ελάτε εδώ, βιαστείτε"», οδηγώντας πολλά παιδιά και γυναίκες σε ένα κήπο, όπου θα ήταν ασφαλείας, εξήγησε.

«Στη συνέχεια επέστρεψε για να δει τι κάνω, διότι είμαι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και, την ώρα που πλησίαζε στην πόρτα, σκοτώθηκε. Ήταν πολύ απασχολημένη να σώζει τις ζωές άλλων για να ασχοληθεί με τον εαυτό της», συνέχισε ο 59χρονος άνδρας.

«Ο άνδρας (ο Τάραντ) πυροβολούσε εναντίον του ίδιου ανθρώπου δύο ή τρεις φορές, αυτό μάλλον μας επέτρεψε να γλιτώσουμε, (…) πυροβολούσε ξανά ακόμη και τους νεκρούς», δήλωσε ο Άχμαντ.

Ο ίδιος δεν βρήκε τη σύζυγό του όταν έφυγε από το τέμενος και έμαθε για τον θάνατό της αφού είδε τη φωτογραφία της στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

μακελάρηςΝέα ΖηλανδίαΜπρέντον ΤάραντμακελειόσυγχώρεσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζηλανδία, Σύζυγος, - Δεν, Video,zilandia, syzygos, - den, Video