Παίδων Αγία Σοφία: Λουκέτο στα τακτικά χειρουργεία από 1 Ιουνίου λόγω έλλειψης προσωπικού και αναισθησιολόγων

Σε αναστολή των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων προχωρούν από την 1η Ιουνίου οι χειρουργοί του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Την απόφαση έλαβε ο χειρουργικός τομέας, στον οποίο συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν από τις διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού και την έλλειψη αναισθησιολόγων. Μάλιστα σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης, χωρίς όμως να δοθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Αφορμή για την απόφαση ήταν πρόσφατη μετακίνηση αναισθησιολόγου στο «Αγλαΐα Κυριακού»

και η συζήτηση από πλευράς διοίκησης για κοινή λειτουργία των αναισθησιολογικών τμημάτων των δύο νοσοκομείων, προκειμένου να καλυφθούν προσχηματικά τα κενά.

Όπως λέει στο topontiki.gr η Παιδοχειρουργός Αγγελική Κρικρή Επιμελήτρια Α στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» αυτή τη στιγμή υπάρχουν 13 Αναισθησιολόγοι από τους 17 που είναι στο Οργανόγραμμα του νοσοκομείου: « Δυστυχώς η ειδικότητα του αναισθησιολόγου στα παιδιατρικά νοσοκομεία δεν αφορά μόνο τις χειρουργικές επέμβασεις. Εμείς κοιμίζουμε παιδιά για αξονική και μαγνητική τομογραφία, για επεμβατικές πράξεις όπως καρδιοπάθειες, που στους ενήλικές γίνονται με τοπική αναισθησία όχι όμως στους μικρούς ασθενείς μας. Αυτά τα προβλήματα τα έχουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Δεν φτάνουν τα χειρουργικά τραπέζια για τα τακτικά περιστατικά

Οι γιατροί κάνουν λόγο για χειρουργικές αίθουσες που παραμένουν κλειστές τα τελευταία 4 χρόνια, εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (αναισθησιολόγοι, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό).

Όπως αναφέρουν, οι εργαζόμενοι πρακτικά δουλεύουν πια πέρα από τα όρια τους, σε συνθήκες υπερεφημέρευσης εξοντωτικές για τους ίδιους και επισφαλείς για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα να μεγαλώνουν διαρκώς οι λίστες αναμονής των τακτικών χειρουργείων αλλά να καθυστερούν και τακτικά περιστατικά μεγάλης βαρύτητας (πχ νεογνά, παιδιά με χρόνια προβλήματα υγείας).

«Από τα 12 χειρουργικά τραπέζια για τα τακτικά περιστατικά τώρα έχουμε μόνο 7 το μήνα! Τον περασμένο Δεκέμβριο έφτανε το 2.600 παιδιά εκ των οποίων μετά τις εκκαθαρίσεις των ονομάτων στη λίστα αποδείχθηκε ότι ελάχιστα είχαν απευθυνθεί στον ιδιωτικό τομέα» μας είπε η γιατρός.

Ελλείψεις και στο νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου

Ταυτόχρονα, υπάρχουν ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου, γεγονός που σημαίνει ότι αν ακόμη και αύριο διορίζονταν αναισθησιολόγοι, οι κλειστές αίθουσες δε θα ήταν δυνατό να ανοίξουν!

Με αυτά τα δεδομένα, αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία να μπει λουκέτο στα χειρουργεία από την 1η Ιουνίου, έως ότου γίνει δυνατή η ασφαλής λειτουργία και εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό για να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες.

Διαβάστε επίσης:

Ποια φάρμακα επηρεάζουν τα μάτια και την όραση

Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Εγκαίνια στο ανακαινισμένο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου Λειψών

ΕΟΔΥ: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα

Keywords
Τυχαία Θέματα