Με… επιστολές για τις ευρωεκλογές

Με την αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες των ευρωεκλογών να τρέχει πλέον στην τελική ευθεία
(μόνον είκοσι ημέρες έμειναν) και αρκετούς συμπολίτες μας να ψηφίζουν ήδη επιστολικά (για πρώτη φορά), ο πρωθυπουργός τρέχοντας ακόμη πίσω… από την ακρίβεια αποφάσισε να την αντιμετωπίσει με … μια επιστολή του στην επικεφαλής της Κομισιόν!

Γνωρίζοντας τις δυσκολίες των πρόσφατων δημοσκοπήσεων που δείχνουν τις σημαντικές απώλειες της ΝΔ σε σχέση με το περιβόητο 41% των βουλευτικών εκλογών

του 2023 και προσπαθώντας επικοινωνιακά να σηκώσει “πάνω” του και το πρόβλημα της ακρίβειας, έστειλε στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν την επιστολή με την οποία ζήτησε να …περιοριστεί η ασύμμετρη ισχύς των πολυεθνικών γιγάντων, στους οποίους προ καιρού έστελνε ΄μήνυμα ότι η χώρα μας δεν είναι μπανανία!

Προφανώς το πρώτο “μήνυμα” ουδόλως επηρέασε τους πανίσχυρους “παραλήπτες” και έτσι τώρα ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μας δείξει πόσο… αποφασισμένος είναι κατά της ακρίβειας (βλέπετε ο υπουργός του δεν κατάφερε να μαζέψει την κερδοσκοπική αδηφαγία), που με τις κατάλληλες επικοινωνιακές συμβουλές “αναβαθμίζει” θεσμικά την παρέμβασή του για να μας δείξει πόσο “πιέζει” τα κέντρα των Βρυξελλών για να αντιμετωπισθεί το “πολιτικά κρίσιμο πεδίο της προστασίας των καταναλωτών και των εισοδημάτων τους” όπως αναφέρει στην επιστολή του.

Ουσιαστικά με την επιστολή αυτή ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δείξει ότι δεν “αφήνει” καμία προσπάθεια να “ακουστεί” στην ΕΕ και ταυτόχρονα να διασκεδάσει την εμπεδωμένη πλέον αντίληψη ότι η χώρα μας είναι ‘κλειδωμένη” σε μια ντόπια ακρίβεια .

Με την επιστολή του “διαχέει” όλο το πρόβλημα της ακρίβειας σε πανευρωπαϊκή βάση ώστε να μαζευτεί η εικόνα της …κυβερνητικής ευθύνης και να “ξεχαστεί” η διαρκής, επίμονη προπαγάνδα των “επιτελείων” της ΝΔ για ακρίβεια …εισαγωγής!

Με τις γλαφυρές αναφορές στην επιστολή για “μακροχρόνια προβλήματα στην λειτουργία των αγορών βασικών καταναλωτικών προϊόντων που οδήγησαν στη δημιουργία σημαντικών προκλήσεων για τους καταναλωτές” παρουσιάζει την δική μας κατάσταση περίπου ταυτόσημη με όλους, ενώ είναι σαφές το γεγονός της εντελώς ασύμμετρης εγχώριας δυσκολίας ιδίως για τους πιο “αδύνατους” συμπολίτες μας.

Στους πιο αδύνατους “στέκεται” μάλιστα και η επιστολή όπου “οι προκλήσεις” αναφέρονται ιδιαίτερα σε “όσους διαθέτουν χαμηλότερη αγοραστική δύναμη”, οποία περίτεχνη διαπίστωσις, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες και βάλε συνάνθρωποι μας δεν αντέχουν την κερδοσκοπική εξόντωσή τους.

Οι επισημάνσεις για την “βελτίωση του βιοτικού επιπέδου” των πολιτών ακούγονται όμορφα αλλά δεν συμβαδίζουν με όσες σοβαρές δυσκολίες αντιμετωπίζουν.

Η επιστολή δεν πρόκειται να “σβήσει” την κοινωνική δυσανεξία, δυσφορία και κινητικότητα που άλλωστε θα εκφραστεί και αύριο (Τρίτη) με την νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ που γίνεται εναντίον της ακρίβειας και της οικονομικής εξαθλίωσης των εργαζόμενων από την πολιτική της κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα σε λίγες ημέρες θα γίνει στην Βουλή η συζήτηση εκτός ημερήσιας διατάξεως για την ακρίβεια που ζήτησε η αξιωματική αντιπολίτευση και προφανώς θα ανταλλαγούν πολλές “επιστολές” αντιπαράθεσης από τις ευρύτερες δυνάμεις της αντιπολίτευσης και την κυβέρνηση.

Αντί για τηλεοπτική αντιπαράθεση που από καιρό απέκλεισε ο κ. Μητσοτάκης, θα ακούσουμε(ας ελπίσουμε) έναν έντονο , ουσιαστικό κοινοβουλευτικό αντίλογο απέναντι στην μιντιακή σχεδόν μονοκαλλιέργεια που βλέπουμε.

Η κυβέρνηση τόσο καιρό δεν επιθυμεί με την πολιτική της να ακουμπήσει αποτελεσματικά τα υπερκέρδη των αδηφάγων κερδοσκόπων κάθε “κοπής” και διαπλοκής και όσο δεν παίρνει ένα εκλογικό “χτύπημα” θα μας στέλνει “επιστολές” και “ευχές”.

Πάλι καλά γιατί άλλοι εμπορεύονται “επιστολές” εξ …ουρανού!

Διαβάστε επίσης:

Τι συμβαίνει στο Ιράν; Αναδύονται νέες απειλές κατά της Τεχεράνης;

Στην πρώτη γραμμή της πολιτικής πρέπει να βρίσκονται άνθρωποι με όραμα, ήθος και ψυχή

Οι Ευρωεκλογές σημαίνουν πλέον ώρα ευθύνης για όλους μας, δεν χωρούν πια δικαιολογίες και αστερίσκοι…

Keywords
Τυχαία Θέματα