Οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο, απολύμαναν το γήπεδο τους μετά από επίσκεψη ακροδεξιών (Video)

H Ράγιο Βαγιεκάνο είναι η τρίτη ομάδα της Μαδρίτης μετά τη Ρεάλ και την Ατλέτικο. Έχει τις ρίζες της στις εργατικές συνοικίες Βαγιέχας και τόσο η ομάδα όσο και οι οπαδοί της είναι γνωστοί αριστεροί και αγαπητοί για τις έντονες κοινωνικές δράσεις που έχουν αναπτύξει.


Και όμως στο όνομα της Ράγιο ήρθε βυσσοδομήσει η ακροδεξιά της Ισπανίας. Ο ηγέτης του φασιστικού VOX Santiago Abascal και o ακροδεξιός Rocio Monasterio, έδωσαν το «παρών» στις εξέδρες του γηπέδου της Ράγιο για την αναμέτρηση της με την

Αλμπαθέτε, που έληξε 2-2.


Μόλις έγιναν αντιληπτοί στο γήπεδο, οι οπαδοί της Ράγιο άρχισαν να τους γιουχάρουν. Και λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα αποφάσισαν να πάνε στο γήπεδο και να κάνουν απολύμανση αφού το είχαν μολύνει οι ακροδεξιοί με την παρουσία τους.

The leaders of far-right Vox are in the stands for Rayo Vallecano against Albacete. A repeat of last season's clash – the one and only time a Spanish match has been postponed due to fans chanting/abuse: at Roman Zozulya being a Nazi. (Zozulya is on the bench for Albacete today). https://t.co/2pzyX1yo32

— Colin Millar (@Millar_Colin) April 26, 2021

Φόρεσαν στολές, πήραν σκούπες και σφουγγαρίστρες και πήγαν στο «Estadio de Vallecas» για να το καθαρίσουν. Οι ακροδεξιοί και μόνο με την παρουσία τους το είχαν μολύνει.

Aficionados del @RayoVallecano acuden al Estadio de Vallecas a “limpiar las instalaciones” tras la visita de Santiago Abascal y Rocio Monasterio, líderes de VOX, para ver el #RayoAlbacete

@josedpalacio pic.twitter.com/s9Aw0e2oti

— Carrusel Deportivo (@carrusel) April 27, 2021


Το περυσινό παιχνίδι Ράγιο-Αλμπαθέτε είχε διακοπεί λόγω απίστευτων αποδοκιμασιών προς τον Ρόμαν Ζοζούλια, τον Ουκρανό επιθετικό της Αλμπαθέτε. Ένα γήπεδο εν χορώ του φώναζε ότι είναι ναζί για κάποιες εμπρηστικές με τους οπαδούς της πρώτης να τον φωνάζουν Ναζί.


Ο Ουκρανός ναζί ποδοσφαιριστής είχε δηλώσει με σαφήνεια την υποστήριξη του στις ακροδεξιες Ένοπλες Δυνάμεις του Pravvy Sektor. Επίσης έχει ανεβάσει στα social media φωτογραφία με τους κρυπτάριθμους 14-88* αλλά και μια με τον Στεφάν Μπαντέρα, ηγέτη ακροδεξιού μορφώματος, που έχει κατηγορηθεί για στενή συνεργασία με τον Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα