Σφοδρή επίθεση κατά Ερντογάν από την αντιπολίτευση: «Νιαούρισμα γάτας»

Πολιτική θύελλα στην Τουρκία έχει προκαλέσει η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ και η -χλιαρή, κατά την αντιπολίτευση- αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης.

Παρότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντέδρασε στην δήλωση του Αμερικανού ομολόγου του, Τζο Μπάιντεν, τα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης βρήκαν ευκαιρία να «ρίξουν ξύλο» στην κυβέρνηση και να ειρωνευτούν τον ίδιο τον Ερντογάν.

Ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στην Τουρκία είναι τα όσα είπε ο ηγέτης

του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, ο οποίος χλεύασε τον πρόεδρο της Τουρκίας. «Ο Μπάιντεν έβγαλε την ανακοίνωση (σ.σ. για την Αρμενική Γενοκτονία) και ο Ερντογάν σιώπησε για τρεις μέρες και τα τρολ του Ερντογάν στα κοινωνικά δίκτυα έλεγαν “έι Κιλιντσάρογλου, να δούμε τι θα πεις”…

Είχαν προσδοκίες, καθώς γι’ αυτούς ο Ερντογάν είναι παγκόσμιος ηγέτης, λιοντάρι. Ο Ερντογάν βρυχάται και τον ακούν όλοι, και θα τον ακούσουν… Μίλησε ο Ερντογάν, όμως αντί για λιοντάρι ακούστηκε ένα νιαούρισμα γάτας» είπε ο Κιλιτσντάρογλου, ενώ εξίσου επιθετική ήταν και η αρχηγός του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, η οποία δήλωσε: «Ερντογάν να του έκλεινες το τηλέφωνο του Μπάιντεν».

Keywords
Τυχαία Θέματα