Ο Σκανδαλίδης, ο Ανδρέας, η Θάτσερ και η Ευρώπη

Με μια ρήση της Μάργκαρετ Θάτσερ ο Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στη Βουλή, θύμισε το ρόλο που έπαιξε το ΠΑΣΟΚ στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, αφού υπενθύμισε ότι «το ’81, αμέσως μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της Αλλαγής διατύπωσε ένα μνημόνιο

ανασκευής των όρων ένταξης το οποίο αποδέχθηκε η ΕΟΚ. Ουσιαστικά άλλαξαν οι όροι προς το συμφέρον της χώρας μας κατά κοινή ομολογία», αναφέρθηκε και σε ένα ρηθέν της τότε πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Όπως είπε ο Κ. Σκανδαλίδης, «στην αυτοβιογραφία της η Μάργκαρετ Θάτσερ έγραψε ότι ο Ανδρέας υπήρξε ο μόνος Πρωθυπουργός που κάθε φορά φεύγοντας από το Συμβούλιο, έπαιρνε και κάτι για την Ελλάδα. Και αντί αυτό να γίνει οδηγός μας, να μελετήσουμε ξανά την ιστορία μας την πραγματική, κάνουμε γιορτές και ξεχνάμε. Η μνήμη βοηθάει ένα έθνος να προχωρήσει μπροστά».

Να σημειωθεί, ότι ο έμπειρος βουλευτής έψεξε και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφερόμενος στο «ατόπημα του Πρωθυπουργού στο επίσημο δείπνο να χαρακτηρίσει μία περίοδο σκοτεινή».

Ειδήσεις σήμερα

Βουλή: Επεισόδιο μεταξύ Κωνσταντινόπουλου και Πολάκη (Video)

ΚΙΝΑΛ: Δράση καθαριότητας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (Photos)

Κίνημα Αλλαγής: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Νίκος Ανδρουλάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα