Ο Μητσοτάκης δεν φοβάται σήμερα τον Κασσελάκη αλλά και δεν τον υποτιμά

Πολλά έχουν λεχθεί το τελευταίο διάστημα τόσο για την σχέση του πρωθυπουργού με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και για το αν στη Νέα Δημοκρατία υποτιμούν, αδιαφορούν ή λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τον νέο πολιτικό του αντίπαλο.

Ο πρωθυπουργός στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣυΡιζΑ

έδωσε ένα πρώτο περίγραμμα των σχέσεων που θέλει να έχει μαζί του αλλά και της πολιτικής εκτίμησης που έχει για τον άνθρωπο που κέρδισε τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και με το σύνθημα μπορώ να νικήσω τον Μητσοτάκη.

Με την άνεση που του δίνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις οι οποίες δεν ήταν θετικές τόσο για το ποσοστό του ΣυΡιζΑ όσο και για την απήχηση του κυρίου Κασσελάκη στην κοινωνία ο πρωθυπουργός αφού ξεκαθάρισε ότι ο κύριος Κασσελάκης του είναι συμπαθής και θέλει να έχει μία κανονική πολιτική επικοινωνία μαζί του, εστίασε εκεί που εστιάζουν και οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του κ.Κασσελάκη. Στο ότι δηλαδή δεν έχει πρόταση με πολιτικό υπόβαθρο και δεν κομίζει το νέο αφού έχει δίπλα του υλικά από το βαθύ και φθαρμένο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ. Η φράση του πρωθυπουργού “δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό” είναι ενδεικτική της άνεσης που αισθάνονται αρκετοί στη Νέα Δημοκρατία, τουλάχιστον προς το παρόν, απέναντι στην νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ΣυΡιζΑ μετά τις εκλογές.

Όχι τυχαία ο πρωθυπουργός βασιζόμενος στην φράση του κ. Κασσελάκη ότι μπορεί να τον νικήσει έθεσε ως ένα πρώτο τεστ αξιοπιστίας αυτής της φράσης όχι μόνο τις ευρωεκλογές αλλά και τις περιφερειακές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Φυσικά ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι ο κ. Κασσελάκης ελάχιστη σχέση έχει με τις επιλογές του ΣυΡιζΑ για τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές, άρα και ελάχιστη ευθύνη για το αποτέλεσμα τους. Ωστόσο όμως μία ήττα την Κυριακή το βράδυ αντικειμενικά θα την χρεωθεί το κόμμα άρα και ο σημερινός αρχηγός του.

Από την χθεσινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία όλο το επόμενο διάστημα θα εστιάζει στο πολιτικό περιβάλλον του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στην στήριξη που του παρείχε και του παρέχει ο Παύλος Πολάκης και κατά δεύτερο λόγο και ο Νίκος Παππάς. Η εκλογή Κασσελάκη έδωσε νέα φτερά και νέα εξουσία στον αψύ κρητικό που λίγο έλειψε να διαγραφεί από τον Αλέξη Τσίπρα. Το πρόβλημα για τον κ. Κασσελάκη είναι ότι ο κ. Πολάκης δεν ξέχασε τις παλιές του συνήθειες έτσι πήρε ξανά μπροστά του το πληκτρολόγιο και άρχισε τις βολές κατά ριπάς και αδιακρίτως εναντίον πολιτικών και δημοσιογράφων. Και αυτές οι βολές εάν συνεχίσουν να εκτοξεύονται με τον ίδιο τρόπο είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν στον κ. Κασσελάκη τα ίδια προβλήματα που προκαλούσαν και στον Αλέξη Τσίπρα. Και η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη στενή πολιτική σχέση των δύο αντρών. Μάλιστα στο κυβερνών κόμμα εκτιμούν ότι η παρουσία Πολάκη μπορεί να ναρκοθετήσει το προφανές σχέδιο του κ. Κασσελάκη να στρίψει το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά και το κέντρο.

Στην τρίτη του αναφορά για τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να ξεκαθαρίσει και την φημολογία του προηγούμενου διαστήματος που διακινήθηκε και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Νίκος Φίλης ότι δηλαδή έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν. “Τον έχω γνωρίσει κοινωνικά στο παρελθόν όταν ήμουνα βουλευτής και εκείνος δούλευε στην Αμερική, δεν έχει υπάρξει ποτέ συνεργάτης μου” ήταν η φράση που έδωσε τέλος σε όλα τα σενάρια, σενάρια που έτσι κι αλλιώς και πριν τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν διαψευστεί από το Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε την αναφορά του με την φράση δεν περίμενα ότι θα κατέληγε στο ΣΥΡΙΖΑ, φράση που δίνει πυρομαχικά τους εσωκομματικούς αντιπάλους του νέου προέδρου οι οποίοι τον κατηγορούν ότι δεν έχει σχέση με την Αριστερά και το κόμμα του οποίου ηγείται.

Πάντως πέρα από τα όσα είπε δημοσίως χθες ο πρωθυπουργός στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία, οι σοβαροί τουλάχιστον αναλυτές δεν υποτιμούν τον κ. Κασσελάκη, αναγνωρίζουν την επικοινωνιακή του δεινότητα, την άνεση του να συνομιλεί και να επικοινωνεί με τους πολίτες αλλά και το γεγονός ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται την πολιτική επικοινωνία του δίνει τη δυνατότητα συνεχούς προβολής από τα μέσα ενημέρωσης κάτι στο οποίο είχε σημαντικό έλλειμμα ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και την εποχή του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα παρατηρούν με ενδιαφέρον χωρίς να ανησυχούν προς το παρόν και την πρόθεσή του να στρίψει τον ΣΥΡΙΖΑ προς τα κοινά τα οποία σήμερα κατά κύριο λόγο ψηφίζουν τη Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι τυχαίο ότι στις κόντρες που είχε ο κ. Κασσελάκης με τη Νέα Δημοκρατία το Σαββατοκύριακο για τον δήμαρχο Βόλου απευθυνόταν στους ψηφοφόρους του κέντρου όπως έλεγε στα βίντεο του.

Όσον αφορά δε τα οποία πολιτικά βαρίδια μπορεί να υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο υπό διαμόρφωση νέο πολιτικό περιβάλλον του προέδρου του κόμματος οι πιο πολιτικά μορφωμένοι στη Νέα Δημοκρατία θυμίζουν την φράση του στρατηγού Ντε Γκωλ που όταν χρειάστηκε την υλοποίησε και ο Αλέξης Τσίπρας “Αυτούς που με στήριξαν θα τους εκπλήξω με την ευγνωμοσύνη μου”.

Διαβάστε επίσης

Κουτσούμπας: «Κανείς δεν έχει λευκή επιταγή από το λαό για να γράφει αντιλαϊκούς νόμους»

Κασσελάκης από Θεσσαλία: «Θα είμαι εκεί που κανένας δεν πάει, το δικό μας μεγάφωνο είναι η κοινωνία» – Ανέβηκε σε αγροτικό με πληγέντες, έβγαλε παπούτσια, φτυάρισε

Δημοσκόπηση MRB: Πώς αξιολογείται η κυβέρνηση στη διαχείριση των πλημμυρών – Η δημοτικότητα Κασσελάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα