«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» σε μίνι σειρά από τον Θοδωρή Αθερίδη στον Alpha

Μια τρίτη νεότητα αναμένεται να ζήσει η κωμωδία «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» με την τηλεοπτική μεταφορά του στον κύκλο θεατρικών/κινηματογραφικών αναβιώσεων «Νεοκλασικά» του Alpha.

Η ιστορία του Λευτεράκη, δηλαδή του κατεργάρη Θόδωρου που εφευρίσκει έναν παιδικό φίλο του, τον Λευτεράκη από την Πάτρα για να ξεγλιστρήσει από την σύζυγό του τη Φωφώ, ολοκληρώνεται για την τηλεοπτική συνθήκη σε τρία επεισόδια.

Η μίνι σειρά βασίζεται στο ομότιτλο έργο

το οποίο είχε γράψει για το θέατρο ο ανεπανάληπτος Αλέκος Σακελλάριος το 1955 και στη συνέχεια το έκανε ταινία το 1963.

Η διασκευή σεναρίου ολοκληρώθηκε και οι συντελεστές μπρος και πίσω από τις κάμερες έλαβαν θέσεις.

Στην σύγχρονη προσαρμογή του έργου, 67 χρόνια από την παρουσίαση του στο αθηναϊκό κοινό από τον θίασο Ντίνου Ηλιόπουλου- Μίμη Φωτόπουλου, στο ρόλο του Θόδωρου θα δούμε τον Θοδωρή Αθερίδη, ο οποίος κάνει την σκηνοθεσία στα τρία επεισόδια της εκδοχής του Alpha, ενώ σε ρόλο έκπληξη συμμετέχει ο Χάρης Ρώμας. Το σεναριακό ζευγάρι του Θόδωρου και της Φωφώς  θα αποτελούν ο Αθερίδης και η Φαίη Ξυλά.Παίζουν επίσης και οι Λευτέρης Ελευθερίου Ευαγγελία Συριοπούλου Αντώνης Κρόμπας, Ζωή Ναλμπάντη, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Αντώνης Καλομοιράκης.

Ο Alpha εξασφάλισε τα δικαιώματα μιας σειράς θεατρικών ιστοριών οι οποίες για πρώτη φορά διασκευάζονται για την ελληνική τηλεόραση.

Εκτός από το έργο «Ο φίλος μου Λευτεράκης» θα αναβιώσουν μεταξύ άλλων και τα «Ούτε γάτα ούτε ζημιά», «Μιας πεντάρας νιάτα», «Ο εμίρης και ο κακομοίρης», «Η κόμισσα της φάμπρικας», «Οι κληρονόμοι», «Δελησταύρου και υιός», «Η βίλα των οργίων», «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη».

Κάθε τηλεοπτική διασκευή θεατρικού έργου θα ολοκληρώνεται σε τρία επεισόδια και σε κάθε πρόταση θα σκηνοθετούν και θα παίζουν διαφορετικοί σκηνοθέτες και ηθοποιοί, αντιστοίχως.

Το πρώτο από τα διασκευασμένα επιτυχημένα θεατρικά έργα για τον Alpha αναμένεται να προβληθεί σε περίπου ένα μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Ψηφιακή πλατφόρμα για τα ραδιόφωνα της σχεδιάζει η ΕΡΤ

Η εφημερίδα «Το Βήμα» έγινε 100 ετών

Σασμός – Spoiler: Η ώρα για το παράτολμο σχέδιο της Καλλιόπης πλησιάζει

Keywords
Τυχαία Θέματα