ΗΠΑ: Γιατί η Τεχνητή Νοημοσύνη θεωρείται απειλή για τις προεδρικές εκλογές – «Πρόβλημα του σήμερα, όχι του μέλλοντος» (video)

Η απειλή που προέρχεται από προγράμματα Τεχνητής Νοημοσύνης είναι πραγματική και δημιουργεί σοβαρές προκλήσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανάλυση που έγινε από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και την οποία αποκαλύπτει το ABC News.

DHS taps some of the world’s most prominent critical infrastructure executives, technologists, civil rights leaders,

& policymakers to join the inaugural AI Safety and Security Board to advance AI’s responsible development and deployment. https://t.co/eF6IO8SscO pic.twitter.com/aKtAPpzVLX

— Homeland Security (@DHSgov) April 26, 2024

Περίπου έξι μήνες πριν στηθούν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου ενοίκου του Λευκού Οίκου, οι αμερικανικές αρχές επικεντρώνουν την προσοχή τους στις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες που μπαίνουν στη ζωή μας με τυμπανοκρουσίες, αλλά ταυτόχρονα δίνουν ευκαιρίες σε κακοπροαίρετους να τις χρησιμοποιήσουν για να απειλήσουν το θεμέλιο του δημοκρατικού συστήματος – τις εκλογές.

«Τα εργαλεία που στηρίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη δίνουν δυνατότητες σε παράγοντες που θέλουν να απειλήσουν τόσο στο εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό, ενισχύοντας τις δυνατότητες παρέμβασης  με την διόγκωση έκτακτων γεγονότων, την διατάραξη της εκλογικής διαδικασίας, ή με επιθέσεις στις υποδομές διεξαγωγής των εκλογών», αναφέρουν οι αναλυτές του αμερικανικού υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι τα εργαλεία που έχει δημιουργήσει η σύγχρονη τεχνολογία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για «την άσκηση επίδρασης και τη διασπορά διχόνοιας» ενόψει των εκλογών.

«Πρόβλημα του σήμερα, και όχι του μέλλοντος»

«Αυτό δεν είναι πρόβλημα του μέλλοντος. Είναι ένα σημερινό πρόβλημα», δήλωσε στο ABC ο Τζον Κόεν, πρώην επικεφαλής αντικατασκοπείας στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, προσθέτοντας ότι «απειλητικοί παράγοντες από το εξωτερικό και το εσωτερικό έχουν υιοθετήσει πλήρως το Ίντερνετ και ολοένα και περισσότερο χρησιμοποιούν τις προηγμένες δυνατότητες που υπάρχουν, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, για να διεξάγουν τις παράνομες επιχειρήσεις τους».

Ήδη έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα «εκστρατειών διάχυσης παραποιημένου περιεχομένου, πλαστογραφήσεις φωνής, εκστρατείες παραπληροφόρησης στο Διαδίκτυο και απειλές για σχεδίαση επιθέσεων εναντίον συμβολικών στόχων ενόψει των εκλογών», αναφέρουν οι συντάκτες της ανάλυσης.

Ειδικά για την Τεχνητή Νοημοσύνη τονίζεται ότι τα εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν «για να μπερδέψουν τους ψηφοφόρους και τους εργαζόμενους στην εκλογική διαδικασία», με τη δημιουργία και διάδοση ψευδών φωτογραφιών, βίντεο ή ηχητικών μηνυμάτων «αναφορικά με τις λεπτομέρειες την Ημέρα των Εκλογών, όπως με έναν ισχυρισμό ότι κάποιο εκλογικό τμήμα είναι κλειστό, ή ότι έχει αλλάξει η ώρα προσέλευσης στην κάλπη, ή για τη δημιουργία άλλων ψευδών πληροφοριών στο διαδίκτυο».

Χαρακτηριστικό είναι ότι την παραμονή των εκλογών που έγιναν στους κόλπους του Δημοκρατικού Κόμματος στο Νιου Χαμσάιρ, τον Ιανουάριο, ένα ηχητικό μήνυμα που ακουγόταν σαν μήνυμα από τον πρόεδρο Μπάιντεν, καλούσε τους παραλήπτες να «κρατήσουν την ψήφο τους» για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και να μην πάρουν μέρος στις προκριματικές εκλογές του κόμματος στην πολιτεία.

Οι αναλυτές του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας επισημαίνουν ότι τέτοιου είδους ηχητικά μηνύματα, που δημιουργούνται με Τεχνητή Νοημοσύνη, έχουν σημασία όχι μόνο ως προς το περιεχόμενο, αλλά και ως προς την χρονική συγκυρία που διασπείρονται.

«Ίσως οι πιο δύσκολες εκλογές για τους Αμερικανούς»

«Αυτές ίσως να είναι από τις πιο δύσκολες εκλογές για τους Αμερικανούς», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Νίουμαν, βοηθός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας κατά την προεδρία Τραμπ, τονίζοντας ότι το ζήτημα για τον πολίτη «δεν είναι μόνο αν κάποιος πολιτικός λέει την αλήθεια, αλλά και πως μπορεί να εμπιστευτεί τα μάτια του βλέποντας διάφορες φωτογραφίες στα social media, στο μέιλ ή ακόμα και σε παραδοσιακά ΜΜΕ, αν δεν έχει γίνει πραγματικά καλή δουλειά για τον έλεγχο του υλικού».

Οι αναλυτές του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας προειδοποιούν στην έκθεσή τους ότι «απειλητικοί παράγοντες μπορεί να επιχειρήσουν να διασπείρουν ψευδή βίντεο, ηχητικά ή άλλο περιεχόμενο Τεχνητής Νοημοσύνης σε στοχευμένο κοινό που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα βίαιες αντιδράσεις ή την πρόκληση αναταραχής εναντίον της εκλογικής διαδικασίας ή των υποψηφίων».

Το πεδίο των απειλών έχει γίνει «πιο διαφοροποιημένο και περισσότερο περίπλοκο» και η προστασία της ακεραιότητας της εκλογικής διαδικασίας στις ΗΠΑ είναι μία μεγάλη πρόκληση εξαιτίας της επιταχυνόμενης πολυπλοκότητας της Τεχνητής Νοημοσύνης, επισήμαναν επίσης αξιωματούχοι των υπηρεσιών αντικατασκοπείας μιλώντας σε επιτροπή βουλευτών την περασμένη Τετάρτη. 

«Η χρήση κάθε εργαλείου που έχουμε στη διάθεσή μας είναι κρίσιμη γιατί η πρόκληση διευρύνεται», είπε η διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Έιβριλ Χέινς, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας, που συνεδρίασε με θέμα τις πιθανές απειλές ενόψει των προεδρικών εκλογών.

«Υπάρχει αυξανόμενος αριθμός ξένων παραγόντων, περιλαμβανομένων μη κρατικών οντοτήτων, που επιδιώκουν να επηρεάσουν την εκλογική διαδικασία», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «ιδιαίτερα η Τεχνητή Νοημοσύνη και η ανάλυση μεγάλων δεδομένων, αυξάνουν την απειλή επιτρέποντας τον πολλαπλασιασμό των παραγόντων επιρροής που μπορούν να κάνουν στοχευμένες εκστρατείες».

Διαβάστε επίσης:

Το… τερμάτισαν Εβραίοι ραβίνοι: «Θεία δίκη» o θάνατος του Ραϊσί – «Αυτό το σκυλί ήθελε να κρεμάσει Εβραίους, ο Θεός τον σκόρπισε στους ανέμους»

Θρίλερ με την οικογένεια της Τατιάνα Μπλάτνικ: Αγνοείται ο αδελφός και όχι ο πατριός της

Μόνα Λίζα: Νέα θεωρία και περισσότερο… μυστήριο – Πού βρισκόταν η γυναίκα με το μυστηριώδες χαμόγελο;

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Τεχνητή Νοημοσύνη, – Πρόβλημα,ipa, techniti noimosyni, – provlima