Η εαρινή σύναξη των… “πατριωτών” – Ηγέτες της ακροδεξιάς σχεδιάζουν την «κατάληψη» των Βρυξελλών

Την Κυριακή έγινε η «εαρινή σύναξη των … πατριωτών», για να παραφράσω τον τίτλο της εξαιρετικής ταινίας του Δήμου Αβδελιώδη, «Η εαρινή σύναξις  των αγροφυλάκων». Μόνο που αυτή τη φορά δεν ήταν οι αγροφύλακες του σκηνοθέτη, αλλά οι αυτοαποκαλούμενοι «πατριώτες» απ΄όλο τον κόσμο – και κυρίως από την Ευρώπη, που διεκδικούν την ψήφο μας στις εκλογές για την Ευρωβουλή. 

Η Κυριακάτικη «Μεγάλη Πατριωτική Σύνοδος», όπως οι ίδιοι την ονόμασαν, έγινε στην Μαδρίτη και την διοργάνωσε το ισπανικό ακροδεξιό κόμμα Vox. Ήταν εκεί η Λε Πεν και (με βίντεο) η Μελόνι και ο Όρμπαν. Παρών  ο αρχηγός του πορτογαλικού κόμματος Chega, Αντρέ Βεντούρα, αλλά  και ο Ισραηλινός υπουργός για Θέματα  Διασποράς και Αντιμετώπισης του Αντισημιτισμού, Αμιχάι Χικλί και από κοντά ο Χαβιέρ Μιλέι από την Αργεντινή, και ο Χιλιανός ακροδεξιός ηγέτης Αντόνιο Καστ. Τις ΗΠΑ εκπροσώπησε ο Ματ Σκλαπ, σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ, που είναι πρόεδρος της Αμερικανικής Συντηρητικής Ένωσης και ο Ρότζερ Σεβερίνο, αντιπρόεδρος του πανίσχυρου συντηρητικού think tank Heritage Foundation.

Έδωσαν ραντεβού για να συντονίσουν τις ενέργειές τους εναντίον του σοσιαλισμού και της «μαζικής παράνομης μετανάστευσης». Σε τρεις εβδομάδες στην Ευρώπη θα δούμε αυτούς τους κυρίους και τις κυρίες από τις χώρες της ΕΕ να δηλώνουν με υπερηφάνεια ότι δικαιώνονται για την καταδίωξη των σοσιαλιστών και των μεταναστών. 

Οι ηγέτες των λαϊκιστικών, ακροδεξιών, εθνικιστικών και νεοφασιστικών κομμάτων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα θέματα, από το κράτος πρόνοιας και την «αφύπνιση», μέχρι την «παράνομη μετανάστευση» και τις ατζέντες των γραφειοκρατών των Βρυξελλών.

Ο Βίκτορ Όρμπαν, που τη ρητορική του αντιγράφουν αρκετοί πολιτικοί εν Ελλάδι- και μάλιστα όχι από περιθωριακά κόμματα, έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα επισημαίνοντας ότι ήρθε ο καιρός «να καταλάβουν τις Βρυξέλλες οι πατριώτες». Βρήκε μάλιστα την ευκαιρία να εξαπολύσει μύδρους κατά των γραφειοκρατών των Βρυξελλών, γιατί –όπως είπε- «διευκολύνουν την μαζική παράνομη μετανάστευση» και «δηλητηριάζουν τα παιδιά μας με την προπαγάνδα για τα φύλα».

Η Τζόρτζια Μελόνι, η οποία επίσης έστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, κάλεσε τους ομοϊδεάτες της να συνεργαστούν. «Είναι καιρός να κινητοποιηθούμε, να βγούμε στους δρόμους. Είναι καιρός να βάλουμε ψηλά τον πήχη. Είναι καθήκον μας να πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία μέρα», είπε η Μελόνι, η οποία κοντεύουμε να ξεχάσουμε πως ξεκίνησε την καριέρα της από το νεοφασιστικό κόμμα των νοσταλγών του Μπενίτο Μουσολίνι…

«Όλοι υπερασπιζόμαστε την εθνική μας κυριαρχία, αλλά ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι», είπε στους παραληρούντες 10.000 οπαδούς του στην αρένα Βισταλέγρε της Μαδρίτης, ο Σαντιάγο Αμπασκάλ, του ακροδεξιού κόμματος Vox, ο οποίος ζήτησε διεθνή κινητοποίηση για να εξαλειφθεί ο κίνδυνος από την αριστερά.

Η Λε Πεν, που οδηγεί το κόμμα της σε μια ιστορική πρωτιά στις ευρωεκλογές, έτεινε χείρα συνεργασίας στο Vox, λέγοντας πως πρέπει να συνεργαστούν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για «να αρχίσει ο αναπροσανατολισμός» της ΕΕ.

Ο Αργεντίνος Μιλέι είπε πως «ο σοσιαλισμός είναι ο καρκίνος της ανθρωπότητας… είναι ο εχθρός» και κάλεσε τους ομοϊδεάτες του «να μην αφήσουμε τη σκοτεινή, μαύρη, σατανική, αηδιαστική, βίαιη, καρκινογενετική πλευρά – δηλαδή τον σοσιαλισμό – να μας νικήσει»…

Η ισπανική κυβέρνηση σχολιάζοντας αυτά τα … ωραία ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Μπουένος Άιρες … Αλλά με την ανάκληση ενός πρεσβευτή δεν αντιμετωπίζονται όλοι τούτοι, πολύ περισσότερο όταν τα συστημικά κόμματα ανά την Ευρώπη έχουν φέρει διάφορα … μπουμπούκια στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής.

Διαβάστε επίσης:

Ευρώπη: Οι… χρυσές μπίζνες του θανάτου – Πακτωλός χρημάτων από επενδύσεις σε γραφεία τελετών και αποτεφρωτήρια

Μπάιντεν: «Δεν μπορεί να γίνει εξίσωση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς – Θα στεκόμαστε πάντα στο πλευρό του Ισραήλ»

Ζελένσκι: Εκπνέει η θητεία του – Μπορεί να παραμείνει στην προεδρία χωρίς εκλογές;

Keywords
Τυχαία Θέματα
… “πατριωτών” – Ηγέτες, Βρυξελλών,… “patrioton” – igetes, vryxellon