Ανδρουλάκης από Λάρισα: «Θα συνεχιστεί η αλαζονεία ή θα δυναμώσει η παράταξη που θα αγωνιστεί για τον ελληνικό λαό;»

«Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τις αγωνίες μας και τις ελπίδες μας για να φτιάξουμε το κοινό δημοκρατικό σπίτι για μια ισχυρή και δίκαιη Ελλάδα στην Ευρώπη της αλληλεγγύης. Γι αυτό όλοι μαζί στις 20 ημέρες που απέμειναν να ξανακάνουμε ισχυρή την δημοκρατική παράταξη». Με αυτή την φράση άνοιξε την πολιτική συγκέντρωση ενόψει των ευρωεκλογών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στη Λάρισα.

Ο

κ. Ανδρουλάκης επιτέθηκε σφοδρά στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την κατάσταση της οικονομίας στην χώρα, μιλώντας για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών ενώ αναφέρθηκε στο δυστύχημα των Τεμπών. Μεταξύ άλλων κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας πως «οι έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει κοινωνική αδικία» ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε τόσο η Θεσσαλία, όσο και η υπόλοιπη Ελλάδα από την κλιματική αλλαγή. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε ότι υπάρχει έλλειψη πρόληψης απέναντι στα φαινόμενα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση «για ανικανότητα σχεδιασμού από τις ακραίες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».

Με όλες μας τις δυνάμεις θα δώσουμε τον αγώνα, να πληρώνουν αυτοί που δεν υλοποίησαν το έργο της τηλεδιοίκησης, οδηγώντας τους συνανθρώπους μας σε ένα βίαιο και βάρβαρο θάνατο. Έχουμε τεράστιο ηθικό και πολιτικό χρέος απέναντι στις ψυχές τους, στις οικογένειες τους αλλά και στο σύνολο του ελληνικού λαού» είπε ο κ . Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε. Είναι αδιανόητο η Ευρώπη να δίνει 54 εκατ. ευρώ για αν έχουμε ασφάλεια στις μεταφορές και το πελατειακό κράτος της χώρας να μην μπορεί να υλοποιήσει ένα έργο για να προστατεύσει τις ζωές των ανθρώπων».

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες στις 9 Ιουνίου να δώσουν ψήφο ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ «για να μπει φραγμός στην αλαζονεία της κυβέρνησης της Ν.Δ. Αναφορικά με το ζήτημα της ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας είπε ότι δεν είναι απλά ένα τοπικό ζήτημα, αλλά ένας κορυφαίος εθνικός στόχος, ενώ τόνισε πως για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και για τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές είναι μια κορυφαία ευρωπαϊκή προτεραιότητα . Σχετικά με το πρόβλημα της ακρίβειας ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν φέρνει λύσεις, αλλά χρησιμοποιεί μόνο την επικοινωνία, λέγοντας πως σκηνοθέτησε μια νέα κωμωδία, την επιστολή στην κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Όπως είπε, η ακρίβεια είναι παντού, στα ενοίκια, στον πληθωρισμό των τροφίμων, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «δεν θέλει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα».

«Ολιγοπώλια στην εμπορία τροφίμων, στις ιδιωτικές υπηρεσίες Υγείας, στην ενέργεια, παντού» είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει την δύναμη και την πολιτική αυτονομία για να συγκρουστεί με τους ισχυρούς για το δημόσιο συμφέρον».

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε ότι δεν είναι ανάπτυξη το real estate, σημειώνοντας πως το κόμμα του έχει προοδευτικό δημοκρατικό, αξιοκρατικό σχέδιο για μια άλλη Ελλάδα που η νέα γενιά θα μένει εδώ για παράξει πλούτο». Όπως είπε το δίλημμα των ευρωεκλογών είναι τι ανάπτυξη χρειάζεται η χώρα μας, λέγοντας ότι εμείς αγωνιζόμαστε για πρωτογενή τομέα με αξιοπρέπεια, ισχυρό κοινωνικό κράτος για όλους, ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, για κέντρα υγείας παντού με μόνιμους γιατρούς και με ισχυρή δημόσια παιδεία.

«Πάνω από όλα χρειάζεται παραγωγική ανασυγκρότηση. Το όραμά μου είναι να διασυνδέσουμε τον αγρότη , τον κτηνοτρόφο, το σύγχρονο συνεταιριστικό κίνημα με τον τουρισμό. Δεν θα κερδίζουν μόνο από τα εκατομμύρια των τουριστών τα ισχυρά συμφέροντα στις αεροπορικέ εταιρείες, στα πλοία και στα μεγάλα ξενοδοχεία. Από τα εκατομμύρια τουριστών θα κερδίζουν και τα νησιά αλλά και όλη η παραγωγική περιφέρεια διασυνδέοντας τα προϊόντα μας.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους πυλώνες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως στηρίζεται σε τέσσερις άξονες:

«Παρουσιάσαμε τους βασικούς άξονες ενός Αναπτυξιακού Σχεδίου για τη χώρα, το οποίο στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες. Ο πρώτος πυλώνας έχει σχέση με το περιβάλλον, με το πώς οραματιζόμαστε τη φύση, το αγροτικό τοπίο, την ελληνική περιφέρεια, τις πόλεις μας και τον αστικό χώρο. Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στην ενέργεια, το πως θα εξυπηρετούμαστε, τι είδους καύσιμα και ενέργεια θα χρησιμοποιούμε. Ο τρίτος πυλώνας αφορά στην ανάπτυξη. Για εμάς είναι κρίσιμης σημασίας το ερώτημα «τι είδους ανάπτυξη θέλουμε για τη χώρα μας και σε ποιες δραστηριότητες θα στηριχθεί». Αλλά το κρίσιμο ερώτημα είναι «τις ανάγκες ποιων θα εξυπηρετεί αυτή η ανάπτυξη;». Των λίγων και ισχυρών ή του συνόλου της κοινωνίας; Για εμάς η απάντηση είναι μία και κατηγορηματική, γιατί η περιβαλλοντική πολιτική σήμερα πρέπει να είναι και μια εφαρμοσμένη κοινωνική πολιτική. Αυτός είναι και ο τέταρτος πυλώνας του σχεδίου μας. Όλα αυτά πάνε μαζί. Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον. Δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη χωρίς κράτος δικαίου, διάκριση των εξουσιών και εν τέλει σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα» είπε ο κ. Ανδρουλάκης

Τέλος, αναφέρθηκε στην Ευρώπη που οραματίζεται το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ λέγοντας πως «διεκδικούμε μια Ευρώπη δημοκρατική, όπου δεν κάνουν κουμάντο μόνο τα ισχυρά κράτη, αλλά όλοι εμείς. Την Ευρώπη που διασφαλίζει την ασφάλεια τη γεωπολιτική, την οικονομική, την εργασιακή. Την Ευρώπη της κοινής εξωτερικής πολιτικής. Την Ευρώπη που έχει χρέος να αποκτήσει ευρωστρατό που θα προστατεύσει τα ευρωπαϊκά σύνορα από τη Φινλανδία και την Εσθονία μέχρι την Ελλάδα και την Κύπρο».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στον ΣΕΒΕ: Παράνομη και προκλητική η ρητορική της Βόρειας Μακεδονίας, τους την επιστρέφουμε

Λάρισα: Live η κεντρική εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών – Ανδρουλάκης και Σμιτ παρουσιάζουν το πρόγραμμα του ΕΣΚ

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Του επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς περί ανιστόρητων – ΝΔ και VMRO είναι αδελφά κόμματα

Keywords
Τυχαία Θέματα