Γιάννης Λαγός: Μέχρι και στη φυλακή θα παίρνει μισθό 11.000 ευρώ (Video)

Είτε αρθεί η ασυλία του είτε όχι ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, θα εξακολουθήσει να λαμβάνει τον μισθό του ως ευρωβουλευτής, αφού δεν χάνει τα προνόμιά του.

Λίγες μόλις ημέρες απέμειναν από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση ή μη της ασυλίας του Γιάννη Λαγού. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 26 Απριλίου, το Ευρωκοινοβούλιο θα λάβει την απόφασή του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV, ο Γιάννης Λαγός ακόμα και αν μπει

στη φυλακή θα εξακολουθήσει να πληρώνεται από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, καθώς δεν θα χάσει εντελώς τα προνόμιά του. Μάλιστα, θα λαμβάνει 6.800 ευρώ τον μήνα και πιθανότατα θα λαμβάνει την αποζημίωση για τη διατήρηση του γραφείου του, δηλαδή ακόμα 4.300 ευρώ τον μήνα. Συνολικά δηλαδή υπολογίζεται πως ακόμα και μέσα από τη φυλακή ο Γιάννης Λαγός θα λαμβάνει περισσότερα από 11.000 ευρώ το μήνα.

Ωστόσο, τα προνόμια αυτά μπορεί να χαθούν στην περίπτωση που καταδικαστεί αμετάκλητα.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 22 Απριλίου η αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εισηγήθηκε την άρση ασυλίας του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και εκλεγμένου ευρωβουλευτή με την Χρυσή Αυγή, Γιάννη Λαγού με ψήφους 22 υπέρ και 2 κατά.

Τι θα συμβεί αν αρθεί η ασυλία του

Εάν τελικά το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίσει να αρθεί η ασυλία του Γιάννη Λαγού, τότε αυτός θα πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής έχει κάνει δηλώσεις που προκαλούν σύγχυση. Από τη μία πει πως θα γυρίσει μόνος του στην Ελλάδα και από την άλλη πως έχει πρόταση για να του χορηγηθεί άσυλο από ξένη χώρα.

Στην περίπτωση που ο Λαγός δεν έρθει αυτοβούλως στη χώρα για να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές, όπως και τα υπόλοιπα καταδικασμένα μέλη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, τότε το ελληνικό κράτος θα πρέπει να στείλει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και να ζητήσει από το Βέλγιο τη σύλληψή και την έκδοσή του, κάτι που αναμένεται να πάρει χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιάννης Λαγός, Μέχρι, 11 000, Video,giannis lagos, mechri, 11 000, Video