Συνωστισμός… επενδυτών για 38 «φιλέτα» της Εκκλησίας της Ελλάδος

Όσοι πιστοί… επενδυτές για τα ακίνητα της Εκκλησίας της Ελλάδος προσέλθετε! Η ευκαιρία για την κατάθεση πρότασης αξιοποίησης 38 ακινήτων ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, λήγει σήμερα το απόγευμα.

Οι υποψήφιοι επενδυτές (κατασκευαστικές εταιρείες, κοινοπραξίες εταιρειών ανάπτυξης, ιδιώτες) από την Ελλάδα και το εξωτερικό ξεπερνούν, σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxtimes.gr, τους 250.

Έχουν καταβάλει ένα αντίτιμο από 500 έως 1500 ευρώ και

έχουν λάβει όλους τους πλήρεις φακέλους των ακινήτων (τοπογραφικά, όροι δόμησης, περιβαλλοντικούς όρους κλπ) που είναι προς αξιοποίηση.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών, τονίζουν πηγές του orthdoxtimes.gr, εστιάζεται στα νότια της Αθήνας (Βούλα, Βουλιαγμένη κλπ), στη Θεσσαλονίκη (παραλιακά οικόπεδα) και στην Κηφισιά.

Οι προτάσεις των επενδυτών προς την Εκκλησία της Ελλάδος είναι να ανεγείρουν πολυτελή συγκροτήματα κατοικιών, ξενοδοχεία, ακόμη και εμπορικά πάρκα γειτονιάς.

Περισσότερο από ενάμιση μήνα είχαν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι επενδυτές να μελετήσουν, αναλύσουν και να καταθέσουν μέχρι σήμερα τις προτάσεις τους προς την Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών.

Κατέβαλλαν ήδη αντίτιμο 500.000 ευρώ

Μάλιστα το ποσό που συγκεντρώθηκε από τους υποψήφιους που κατέβαλλαν αντίτιμο για να αποτραπούν οι “μπαταχτσήδες” επενδυτές ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.

Ποσό που θα διατεθεί για την ενίσχυση των υποτροφιών φοιτητών που καλύπτει η ΕΚΥΟ και την ενίσχυση ιδρυμάτων της Εκκλησίας.

Αφού κατατεθούν οι φάκελοι με το ενδιαφέρον των επενδυτών και οι προτάσεις τους, σε δεύτερο στάδιο η Εκκλησία θα προκηρύξει διαγωνισμούς για το κάθε ακίνητο.

Οι διαγωνισμοί προβλέπεται να ξεκινήσουν μετά τον Ιούνιο.

Σε αυτή τη φάση η Εκκλησία της Ελλάδος θα προσλάβει ως σύμβουλο διεθνή εταιρεία η οποία και θα κάνει και τις εκτιμήσεις των ακινήτων και θα επιβλέπει και τις διαγωνιστικές διαδικασίες σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα