Σόου Ερντογάν με τη μεγαλύτερη τουρκική σημαία (Video)

Καθώς ο Τούρκος πρόεδρος προετοιμάζεται για νέο «χτύπημα» από τις ΗΠΑ, προσπαθεί να αναπτερώσει το ηθικό των υποστηρικτών του με εθνικιστικά σόου, την ώρα που η οικονομία της Τουρκίας βρίσκεται σε μέγγενη.

Έτσι, ενώ το Σάββατο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν κατά πάσα πιθανότητα θα αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία -χαρακτηρισμό που η Τουρκία απορρίπτει μετά βδελυγμίας-, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε στο προάστιο της Κωνσταντινούπολης,

Τσάμλιτζα, στο πλαίσιο της «γιορτής της νεολαίας», προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα σόου με εθνικιστικό περιεχόμενο.

Πρόκειται για την έπαρση της μεγαλύτερης σε ύψος και μέγεθος σημαίας της Τουρκίας, η οποία έχει επιφάνεια χιλίων τ.μ. και πλέον κυματίζει σε ιστό ύψους 111 μέτρων, γεγονός που την καθιστά μια από τις μεγαλύτερες σημαίες στην Ευρώπη, και βλέπει το -επίσης- μεγαλύτερο τέμενος στην Τουρκία που βρίσκεται στην ίδια περιοχή και είχε εγκαινιαστεί πριν από δύο χρόνια.

Όπως αναφέρει η Daily Sabah, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως πρόθεσή του είναι να κληροδοτήσει τη Δημοκρατία της χώρας του, «η οποία πλησιάζει το 100ο έτος της, στις επόμενες γενιές, διευρύνοντας και ενισχύοντάς την σε κάθε επίπεδο». «Μέχρι σήμερα, κάθε επίθεση που στοχεύει αυτήν τη χώρα και αυτό το έθνος, από πραξικοπηματίες μέχρι τρομοκρατικές οργανώσεις και οικονομικές παγίδες, είναι προϊόν του ίδιου βρώμικου σεναρίου», είπε στην πανηγυρική ομιλία του.

Στη συνέχεια δήλωσε πως το 2023 είναι χρονιά-ορόσημο, με το «όραμα του 2053 να είναι μπροστά». Κατά τον Ερντογάν, η σημαία αυτή είναι ένα δώρο για τα «παιδιά της Τουρκίας». Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος πάτησε ο ίδιος το κουμπί για να υψωθεί η τεράστια σημαία, μαζί με τα παιδιά που βρίσκονταν στην εκδήλωση. «Για το τουρκικό έθνος, η σημαία είναι ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα της ανεξαρτησίας της», είπε μεταξύ άλλων. «Δεν θα αισθανθούμε ποτέ θλίψη όσο αυτή η σημαία θα κυματίζει», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στα παιδιά σημείωσε ότι «θυσιάσαμε πολλούς ήρωες μέχρι να γίνει πατρίδα μας αυτή η γη. Θυσιάστηκαν πολλοί πρόγονοί μας. Τους νέους τους βλέπω σαν τους προγόνους μας. Εσείς θα χτίσετε την Τουρκία του 2053. Βλέπω την ίδια λάμψη στα μάτια σας. Θα δουλέψουμε και θα μελετήσουμε πάρα πολύ, ώστε να χτίσουμε την Τουρκία του 2053. Εμείς θα βρισκόμαστε κάτω από το χώμα, αλλά θα σας βλέπουμε».

Ακόμη, αναφέρθηκε στο Μεγάλο Τζαμί του λόφου Τσάμλιτζα, το οποίο βρίσκεται εκεί που βρίσκονταν «κεραίες που ρύπαιναν το περιβάλλον. […] Εμείς καθαρίσαμε αυτό το μέρος και δημιουργήσαμε ένα πραγματικά καθαρό τοπίο», είπε. «Μακάρι να βοηθήσει ο Θεός να μην αναγκαστούμε να πάμε σε άλλο πόλεμο για την ανεξαρτησία μας και να γράψουμε νέο εθνικό ύμνο», κατέληξε.

Πληροφορίες: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα