Μητσοτάκης: Βασική προτεραιότητα η αποκατάσταση των πληγέντων – Αναδασωτέες όλες οι καμένες εκτάσεις (Video)

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι μετέβη εκ νέου σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για τα μέτωπα των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στη χώρα.

Εξερχόμενος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η αποκατάσταση των πληγέντων θα είναι η πρώτη μου πολιτική προτεραιότητα. Όλες οι καμένες εκτάσεις θα κηρυχτούν αναδασωτέες. Θα αλλάξουμε τον τρόπο που δρομολογούμε τα αντιπλημμυρικά έργα και τις αναδασώσεις. Όταν περάσει αυτό το εφιαλτικό

καλοκαίρι, θα στρέψουμε όλοι την προσοχή μας στο να αποκαταστήσουμε και πάλι το φυσικό περιβάλλον».

Μάχη με τις φλόγες

Σημειώνεται ότι ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβέστες και εθελοντές σε όλη τη χώρα, καθώς οι καιρικές συνθήκες όχι μόνο συντηρούν σχεδόν αλώβητα τα υπάρχοντα πύρινα μέτωπα, αλλά κυρίως ευνοούν την εκδήλωση και νέων εστιών, δοκιμάζοντας για τέταρτη, συνεχή ημέρα τις αντοχές του κρατικού μηχανισμού.

Μόνο το τελευταίο εικοσιτετράωρο σημειώθηκαν 98 νέες ενάρξεις πυρκαγιών, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ενώ οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας ενεργούσαν συνολικά σε 154 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων σε 64 μέτωπα ταυτόχρονα. Ανάμεσα σε αυτά, ως κύρια μέτωπα αναδείχθηκαν η Αττική, η Εύβοια, η Μεσσηνία και η Ηλεία, τη στιγμή που ανθεκτικές στα μέσα πυρόσβεσης αποδείχθηκαν και οι πυρκαγιές σε Μεσσηνία, Μάνη, Τολοφώνα Φωκίδας, Φθιώτιδα, Κρήτη και Γρεβενά.

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση Παγώνη: Φορέστε μάσκα – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα (Video)

Φωτιές στην Αττική: Νέα νύχτα τρόμου για Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες – 4η ημέρα πύρινης κόλασης (Videos)

Φωτιά στην Εύβοια: Νέο μέτωπο προς Αιδηψό – Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις και μοναστήρι

Keywords
Τυχαία Θέματα