Ο Αύγουστος του Ηρακλείου…

Τρεις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Αυγούστου του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, το οποίο διευθύνει ο σπουδαίος μαέστρος Μύρων Μιχαηλίδης.

Ας πάρουμε τα πράγματα με ημερολογιακή σειρά…

Η Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών των Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη παίρνει αφορμή από την ιστορική Μάχη της Κρήτης για να μιλήσει για έναν άλλο πόλεμο. Έναν πόλεμο που μαίνεται σήμερα και έχει πεδίο των μαχών τις ίδιες τις ψυχές μας, λένε οι εμπνευστές και επισημαίνουν ότι το διακύβευμά του είναι η ανθρωπιά και

η αλληλεγγύη μας.
«Η μνήμη, όπου και να την αγγίξεις, πονεί», λέει ο νομπελίστας ποιητής μας Γιώργος Σεφέρης, και αυτός είναι ο τίτλος της παράστασης.

Κύκλος, Αφιέρωμα, Σάββατο 7 Αυγούστου 2021, Ώρα 21:30, Αίθριο ΠΣΚΗ

– Το Tango συναντά την Gypsy MusicAstor Piazzolla Κύκλος, Μουσικές του κόσμου
Τρίτη 10/8/2021, ώρα 21:30, Αίθριο ΠΣΚΗ, Τετάρτη 11/8/2021, ώρα 21:30, Ακτή, Δημοτική παραλία Καρτερού.

Μέσω αυτού του ιδιαίτερου προγράμματος αναδεικνύονται κυρίως οι μουσικές επιρροές μεταξύ των λαών. Οι τσιγγάνοι, ως νομαδικός λαός, και ειδικότερα οι τσιγγάνοι μουσικοί, μετέφεραν τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της δικής τους κουλτούρας, επηρεάζοντας όσους λαούς συνάντησαν, κυρίως με τα μουσικά ιδιώματα της παράδοσής τους.
Συντελεστές: Viorica Agafița (α´ βιολί), Mihail Agafița, (κιθάρα), Vasile Prepeliță (β΄ βιολί), Efim Pînzar (κοντραμπάσο)

– Ολοφέγγαρο.

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, ώρα 21:30, Αίθριο ΠΣΚΗ – Μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στο φεγγάρι

Η μουσική παράσταση «Ολοφέγγαρο» ανέβηκε για πρώτη φορά το 2008 στον Διομήδειο Κήπο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Όπου κι αν παρουσιάστηκε έτυχε εξαιρετικής αποδοχής, αφού λόγω της ονειρικής της ατμόσφαιρας και των γνώριμων μελωδιών συγκινεί και παρασύρει το κοινό σ’ έναν κόσμο ποιητικό, ευγενή και βαθιά ελληνικό.
Κείμενα και ποιήματα για το φεγγάρι, γραμμένα από συγγραφείς και ποιητές όπως οι Παπαδιαμάντης, Καβάφης, Σολωμός, Παππάς, Λόρκα, Καμύ, κ.ά., τραγούδια συνθετών όπως, για παράδειγμα, των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Κουνάδη, Πλέσσα, αλλά και δημοτική ποίηση και τραγούδια, ερμηνεύονται από την Κερασία Σαμαρά
Ερμηνεία, σύνθεση και σκηνοθεσία: Κερασία Σαμαρά, εικαστική επιμέλεια: Θανάσης Παναγιώτου, πιάνο: Βασίλης Χατζηνικολάου.

Keywords
Τυχαία Θέματα