Επιστροφή στην κανονικότητα με απεργίες και συγκεντρώσεις για το εργασιακό

Η επιστροφή στην κανονικότητα την οποία επικαλείται συχνά πυκνά η κυβέρνηση σημαίνει και την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων και των συγκεντρώσεων για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Η μέρα ορόσημο αναδεικνύεται η 6η Μαΐου όπου συνδικάτα και κόμματα θα γιορτάσουν την εργατική πρωτομαγιά μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων κατά του νομοσχεδίου

Χατζηδάκη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πού καλά ότι το νομοσχέδιο για τα εργασιακά θα φέρει πολλές και σοβαρές αντιδράσεις καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει μιλήσει για «την μητέρα των μαχών» ενώ το ΚΚΕ εμφανίζεται έτοιμο για μια δυναμική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Αυτό που θέλει να αποφύγει πάντως πάση θυσία η κυβέρνηση είναι μια αντιπαράθεση σώμα με σώμα των διαδηλωτών με την αστυνομία, καθώς μόλις τώρα έχει αρχίσει να ξεχνιέται η ιστορία με την Νέα Σμύρνη, η οποία δημοσκοπικά της στοίχισε πολύ.

Γι αυτό το λόγο άλλωστε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέσυρε όλο το προηγούμενο διάστημα τις δυνάμεις του από τα κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας κάνοντας μια κίνηση εκτόνωσης του κλίματος.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο πάντως υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις για το κατά πόσον ήταν σκόπιμο ένα τέτοιο νομοσχέδιο να έρθει αυτή την στιγμή που οι πολίτες είναι κουρασμένοι από το μακρύ lockdown ενώ στους περισσότερους υπάρχει άγχος και αγωνία για την επόμενη μέρα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι ο Κωστής Χατζηδάκης έχει συνδεθεί με τις πιο σκληρές «μεταρρυθμίσεις» όλα δείχνουν ότι η αντιπαράθεση θα είναι σκληρή και με αβέβαιο μέλλον.

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ακόμα ότι ίσως μέσα από αυτές τις κινητοποιήσεις δημιουργηθεί ένα νέο κίνημα κατά της κυβέρνησης το οποίο θα συμπεριλάβει όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα. Υγεία, εργασιακά, ανεργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα