Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης η οικονομία

Πολιτική

 

Οι πολίτες εκτιμούν ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση είναι η οικονομία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγός, πρώτος εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συγκεντρώνει το 74% και δεύτερος ακολουθεί

ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με 38%.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκέντρωσε το 34%, η Φώφη Γεννηματά 33%, ο Γιάνης Βαρουφάκης 27% και ο Κυριάκος Βελόπουλος 22%.

Συνολικά, το 68% κρίνει θετικά το κυβερνητικό έργο και το 21% αρνητικά.

Ειδικότερα:

Το 72% κρίνει θετικά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών από την κυβέρνηση, ενώ μόλις το 17% αρνητικά.

Το 69% χαιρετίζει την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ το 17%, διαφωνεί με τις κινήσεις της.

Το 63% κρίνει θετικά τις προσπάθειες για προσέλκυση επενδύσεων, ενώ το 17% αρνητικά.

Το 60% θεωρεί πως η κυβέρνηση έχει κάνει κινήσεις για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ενώ το 25% διαφωνεί με τις ενέργειες σε αυτό τον τομέα.

Το 74% επίσης κρίνει θετικά τη μέχρι στιγμής παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την άλλη, το 28% κρίνει θετικά την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, το 63% κρίνει αρνητικά την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που μόλις το 25% την αξιολογεί θετικά.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι:

Οικονομία: 26%

Ανεργία:24%

Προσφυγικό: 13%

Ιατρική περίθαλψη: 6%

Παιδεία: 5%

Για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη και τους νέους υπουργούς

Το 47% κρίνει θετικά τις επιλογές των προσώπων στην κυβέρνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 15% αρνητικά. Ουδέτερη άποψη έχει το 30%.

Το 64% κρίνει θετικά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ το 12% αρνητικά. Ουδέτερα τις κρίνει το 24%.

Το 67% απαντά πως παρακολούθησε ή άκουσε κομμάτι των δηλώσεων του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ενώ το 33% απάντησε πως δεν είδε τις τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη.

Το 54% απαντά πως το πολιτικό κλίμα είναι καλύτερο μετά τις εκλογές, ενώ το 35% απαντά πως δεν υπάρχει διαφορά. Το 9% εκτιμά πως το πολιτικό κλίμα έχει οξυνθεί.

Σημειώνεται ότι το 76% θεωρεί πως θα υπάρξει σύγκρουση κατά τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, ενώ το 20% θεωρεί πως τα κόμματα θα συνεννοηθούν.

Για την οικονομική του κατάσταση, το 24% απαντά πως είναι θετική. Το 36% απαντά πως η οικονομική του κατάσταση είναι ουδέτερη.

Το 61% απαντά πως τα πράγματα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 27% προς τη λάθος κατεύθυνσή. Μάλιστα, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, οι αισιόδοξοι είναι περισσότεροι από τους… απαισιόδοξους.

Η αισιοδοξία των πολιτών αποτυπώνεται και από το εξής εύρημα: Το 49% εκτιμά πως τα πράγματα θα καλυτερεύσουν το επόμενο διάστημα.

δημοσκόπησηAlphaMetron AnalysisΚυβέρνησηπροβλήματαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα