Δεκαετές επενδυτικό πλάνο - Νέα σύγχρονη μονάδα από την Αλουμίνιον της Ελλάδος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈντυπη Έκδοση

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπου-λου αλλά και εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής, παρουσιάστηκε το άρτι ολοκληρωθέν δεκαετές επενδυτικό πλάνο της Αλουμίνιον της Ελλάδος (ΑτΕ) του ομίλου Μυτιληναίος, που συμπίπτει με την επέτειο μισού αιώνα λειτουργίας της μεγάλης αυτής ελληνικής βιομηχανίας.

Ο όμιλος Μυτιληναίος πίστεψε στη δυναμική της ΑτΕ και πολλαπλασίασε την αξία της με την πάροδο του χρόνου. Δέκα χρόνια αδιάλειπτης

επενδυτικής πορείας ήταν αρκετά για να μετασχηματίσουν την Αλουμίνιον της Ελλάδος σε μια από τις κορυφαίες βιομηχανίες παραγωγής αλουμίνας και αλουμινίου διεθνώς και στη σημαντικότερη καθετοποιημένη μονάδα στην Ε.Ε.

Η εκτόξευση της ΑτΕ στις υψηλότερες θέσεις της παγκόσμιας βιομηχανίας αντικατοπτρίζει τη σημαντική συνεισφορά της στην ανάπτυξη της εγχώριας επιχειρηματικότητας και τη συμβολή της στην προσπάθεια ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας. Με πρωτοποριακές κινήσεις και καινοτόμο προφίλ θέτει τις βάσεις για μία ελληνική βιομηχανία ανταγωνιστική, που διεκδικεί δεσπόζουσα θέση στο διεθνές περιβάλλον.

Από το 2005, οπότε εξαγόρασε την Αλουμίνιον της Ελλάδος, ο όμιλος Μυτιληναίος προχώρησε σε επενδύσεις που ξεπερνούν τα 600 εκατ. ευρώ, με αιχμή του δόρατος την τεχνολογία και την καινοτομία, και οδήγησε την ιστορική αυτή βιομηχανία στο μέλλον ανταποδίδοντας αξία τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και στην ελληνική οικονομία. Οι συνολικές επενδύσεις - ενεργειακές, βιομηχανικές και περιβαλλοντικές - που έγιναν στο συγκρότημα της Αλουμίνιον της Ελλάδος είναι οι μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα από ιδιώτη τα τελευταία χρόνια.

Η στρατηγική

Η τελευταία επένδυση, που ουσιαστικά επισφραγίζει την πρώτη αυτή δυναμική δεκαετία, είναι η εγκατάσταση μίας νέας σύγχρονης μονάδας διαπύρωσης αλουμίνας, ονομαστικής δυναμικότητας παραγωγής 1.350 t ανά ημέρα, που αντικαθιστά προηγούμενες μονάδες πεπερασμένης τεχνολογίας και υψηλής θερμικής κατανάλωσης. Πρόκειται για έργο που μειώνει σημαντικά το ενεργειακό κόστος, αλλά και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ δίνει μεγάλες δυνατότητες στην ευελιξία της παραγωγής.

Με οδηγό τη στρατηγική εξωστρέφειας που διέπει το σύνολο των δραστηριοτήτων του ομίλου Μυτιληναίος, η Αλουμίνιον της Ελλάδος σχεδιάζει, μελετά και υλοποιεί συνεχώς νέες επενδύσεις. Αποδεικνύει στην πράξη ότι αποτελεί βασικό και ισχυρό πυλώνα της ελληνικής βιομηχανίας, αλλά και της οικονομίας, καθώς στήριξε και στηρίζει την ανάπτυξη του ελληνικού κλάδου αλουμινίου με αποτέλεσμα το 2015 να αναδειχθεί στον πρώτο πιο εξαγωγικό κλάδο της χώρας, αντιπροσωπεύοντας το 19,2% των συνολικών εξαγωγών.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προγράμματα διαχείρισης κόστους που έχουν εφαρμοσθεί στην ΑτΕ και της επιτρέπουν να θωρακίζεται ενάντια στους διεθνείς οικονομικούς κλυδωνισμούς. Επιπλέον παρουσίασε τους στόχους του επενδυτικού προγράμματος που εδραιώνουν την Αλουμίνιον της Ελλάδος ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου.

Αλουμίνιον της Ελλάδαςόμιλος Μυτιληναίουεπενδύσειςεπενδυτικό πλάνοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα