Δείτε τις πέντε τροφές που όλοι καταναλώνουμε, αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνες

ΥΓΕΙΑ

Τις έχουμε στο ψυγείο και τα πιάτα μας, τις τρώμε σε εστιατόρια, αλλά σπάνια αναρωτιόμαστε αν είναι επικίνδυνες τροφές, πριν φτάσουμε στη… δηλητηρίαση.

Δείτε πέντε τροφές που καλό θα είναι να προσέχουμε για να αποφύγουμε τυχόν προβλήματα:

Πράσινα λαχανικά

Τα χρησιμοποιούμε ως σαλάτες ή ως συνοδευτικά: Μαρούλι, ραδίκια, αντίδια, σπανάκι, λάχανο, κατσαρό λάχανο, ρόκα και σέσκουλα .

Έχουν προκαλέσει όμως πολλές φορές προβλήματα υγείας, καθώς μπορεί να είναι μολυσμένα με κοπριά,

βρώμικο νερό ή να τα έχουν πιάσει βρώμικα χέρια, πριν ακόμη τα αγοράσετε.

Για να αποφύγετε να αρρωστήσετε, πλένετε τα προϊόντα και τα χέρια σας και προσέξτε όταν τα κόβετε στην κουζίνα για να μην υπάρξει τυχόν διασπορά μόλυνσης και σε άλλα τρόφιμα, χρησιμοποιώντας ξεχωριστές σανίδες κοπής .

Αυγά

Τα περισσότερα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την κατανάλωση αυγών οφείλονται σε βακτήρια σαλμονέλας. Τα βακτήρια μπορεί να κρύβονται μέσα στο αυγό κι έτσι ο τρόπος για να τα αποφύγετε, σκοτώνοντάς τα, είναι το σωστό μαγείρεμα.

Αποφεύγετε τα προϊόντα που περιέχουν ωμά αυγά, συμπεριλαμβανομένης και της ζύμης μπισκότων, και καταψύξτε τα αυγά πριν από τη χρήση τους.

Κρέας

«Πρωταθλητής» στα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η κατανάλωση κρέατος είναι το κοτόπουλο, το οποίο «ακολουθεί» το μοσχαρίσιο κρέας, που ενδέχεται να περιέχει E. coli.

Οι ωμές ζωικές τροφές- κακομαγειρεμένα κρέατα, τα ωμά αυγά, νωπό γάλα και οστρακόδερμα- θεωρούνται από τις πιο «εύκολες» να μολυνθούν.

Αντιμετωπίστε τα ωμά κρέατα και πουλερικά ως δυνητικά μολυσμένες τροφές και φροντίστε να τα μαγειρέψετε καλά. Καθαρίστε τυχόν επιφάνειες όπου ακουμπήσατε ωμό κρέας και ακολουθείστε τις υγειονομικές οδηγίες για την αποφυγή προβλημάτων.

Τόνος

Αυτό το είδος των ψαριών μπορεί να προκαλέσει σκομβροτοξίνωση, που προκαλεί έξαψη, πονοκεφάλους και κράμπες.

Εάν αποθηκεύεται σε ακατάλληλη θερμοκρασία μετά την αλίευσή του, το φρέσκο ​​ψάρι μπορεί να απελευθερώσει την σκομβροτοξίνη, η οποία δεν μπορεί να καταστραφεί με το μαγείρεμα (και δεν έχει σχέση με μόλυνση από υδράργυρο ή άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τον τόνο και άλλα ψάρια). Για τον τόνο, όπως και για όλα τα θαλασσινά, το να είναι φρέσκα είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας υγιεινής και πρέπει να διατηρούνται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι να καταναλωθούν.

Πατάτες

Μια σωστά μαγειρεμένη πατάτα είναι απίθανο να προκαλέσει ασθένεια. Αλλά προσέξτε όσον αφορά στην πατατοσαλάτα και ειδικά στην πατατοσαλάτα εστιατορίων.

Κι αυτό γιατί αν η πατάτα έξω έχει μαγειρευτεί με κρέας που περιέχει μικρόβια, μπορεί να έχουν μεταφερθεί και σ΄αυτήν, κάτι που δεν μπορεί να ελεγχθεί εκτός σπιτιού.

Έχουν εντοπισθεί πατάτες που προκάλεσαν προβλήματα λόγω του ότι περιείχαν μικρόβια όπως λιστέρια, σαλμονέλα και E. coli, τα οποία απαντώνται συχνά σε εστιατόρια.

(Πηγή: health.com)

φαγητότροφέςεπικίνδυνες τροφέςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα