Η στιγμή που ο σεισμός των 8,3 Ρίχτερ, ισοπέδωνε τη Χιλή- Δείτε τα Video του τρόμου και της αγωνίας

ΚΟΣΜΟΣ

Το χτύπημα του εγκέλαδου ήταν σαρωτικό. Το επίκεντρο του σεισμού, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS), ήταν στη θαλάσσια περιοχή έξω από τη Χιλή κοντά στην πόλη Ιλαπέλ, 280 χλμ, βόρεια της πρωτεύουσας και είχε εστιακό βάθος 12,6 χιλιομέτρων.

Οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι 5 οι τραυματίες ξεπερνούν τους 20, ενώ εκφράζονται φόβοι για τσουνάμι που μπορεί να πλήξει από την Ιαπωνία, μέχρι και τις ΗΠΑ.

Τουλάχιστον 1.000.000 άνθρωποι ξεσπιτώθηκαν.

«Για άλλη μία φορά, πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα ακόμη σφοδρό πλήγμα της φύσης...», δήλωσε η Πρόεδρος σε τηλεοπτικό της διάγγελμα. Στην παραθαλάσσια πόλη Κοκουίμπο, ο σεισμός προκάλεσε κύματα ύψους 4,5 μέτρων, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας.

Στην πόλη Ιλαπέλ, που απέχει περίπου 46 χιλιόμετρα από το επίκεντρο, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση.

Λιγότερο από μισή ώρα μετά τον κυρίως σεισμό, σημειώθηκαν τρεις μετασεισμικές δονήσεις όλες μεγέθους μεγαλύτερου των 6,1 βαθμών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Η Χιλή είναι μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές στον πλανήτη. Τον Φεβρουάριο του 2010, σεισμός 8,8 βαθμών σημειώθηκε στη χώρα προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 500 ανθρώπων.

σεισμός στη ΧιλήΧιλήτσουνάμι83 ρίχτερσεισμόςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα