Reds: Δημιουργεί αξία με το βλέμμα στο μέλλον

Η Reds A.E., μέλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, δραστηριοποιείται στον τομέα της Διαχείρισης και Ανάπτυξης Ακινήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με επίκεντρο την ανάπτυξη Εμπορικών και Ψυχαγωγικών Κέντρων – Πάρκων, Οργανωμένων Οικιστικών Συγκροτημάτων, Εκθεσιακών Κέντρων, Κτηρίων Γραφείων και Aναπτύξεων Μεικτής Χρήσης.

Έχοντας αναπτύξει, διαχειριστεί και πωλήσει περισσότερα από 250.000 τ.μ., η Reds επενδύει σε σύγχρονα αναπτυξιακά έργα που ευθυγραμμίζονται με τις τάσεις της αγοράς.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η εταιρεία εστιάζει στρατηγικά στη δημιουργία φιλικών προς το περιβάλλον χώρων, καθώς και στις μεγάλες αναπτύξεις-προορισμούς, που συνδυάζουν σύνθετες χρήσεις οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις τάσεις εξέλιξης.

Η πρόσφατη απόκτηση του ακινήτου στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της παραπάνω φιλοσοφίας της εταιρείας, καθώς και της δέσμευσης του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για επαναφορά του συνόλου των δραστηριοτήτων του σε τροχιά ανάπτυξης με στρατηγικές, καινοτόμες και βιώσιμες επενδύσεις σε όλους τους κλάδους δραστηριότητάς του.

Το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης αποτελεί παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.μ., σε απόσταση 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Όμορα του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», καθώς και το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης.

Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου resort αναψυχής και ψυχαγωγίας, που θα αποτελέσει έναν νέο πόλο έλξης τουριστικής, εμπορικής, ψυχαγωγικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.

Το έργο, που αποκτήθηκε μέσα από τη διαδικασία πλειστηριασμού του ΤΑΙΠΕΔ, αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία για τον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τη Reds, μια και επαναφέρει δυναμικά την εταιρεία στο προσκήνιο της ανάπτυξης ακινήτων και, μάλιστα, με έργα που φέρουν μεγάλες προοπτικές ανάπλασης και ανάπτυξης με αντίκτυπο σε εθνικό επίπεδο.

Στην ίδια γραμμή, άλλωστε, βρίσκεται και το έργο Cambas Project της εταιρείας στην ανατολική Αττική. Μια επένδυση 200 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει την ανάπλαση του οινοποιείου Καμπά και συνδυάζει νέες επιχειρηματικές, εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις σε 89.000 τ.μ.

Οι εκτεταμένοι υπαίθριοι χώροι της νέας ανάπτυξης σε συνδυασμό με το 50% της συνολικής έκτασης, που αντιστοιχεί σε 157 στρέμματα και θα αποδοθεί ως εισφορά σε γη στον Δήμο Παλλήνης για κοινόχρηστη δημόσια χρήση, θα δημιουργήσουν έναν νέο προορισμό στην περιοχή της ανατολικής Αττικής, αυξάνοντας κατακόρυφα την επιφάνεια κοινόχρηστων χώρων αναψυχής στην περιοχή.

Στο χαρτοφυλάκιό της η Reds, σε συνεργασία με την Άκτωρ Παραχωρήσεις του ίδιου Ομίλου, καταγράφει και τη Μαρίνα Αλίμου, τη μεγαλύτερη μαρίνα στα Βαλκάνια και μία από τις μεγαλύτερες στην ανατολική Μεσόγειο. Η εταιρεία ανέλαβε στις αρχές του 2021 τη μελέτη κατασκευής και ανάπτυξης της Μαρίνας Αλίμου με στόχο τον πλήρη επανασχεδιασμό των εγκαταστάσεων και υποδομών, ώστε με την ολοκλήρωση του έργου να παρέχονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Μαρίνα Αλίμου σταδιακά θα διαμορφωθεί σε μία από τις πιο σύγχρονες μαρίνες στη Μεσόγειο και σε έναν νέο ψυχαγωγικό προορισμό, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της πρωτεύουσας, συνεισφέροντας στην αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, γνωστού και ως η «Αθηναϊκή Ριβιέρα».

Η επιτυχημένη πορεία της Reds σε αντίστοιχες αναπτύξεις στο παρελθόν αποδεικνύει την ικανότητά της να φέρει εις πέρας με επιτυχία τα μεγάλα έργα που διαχειρίζεται, όπως καταγράφηκε και με την πορεία της ναυαρχίδας της Reds, το Smart Park.

Το Smart Park είναι το μεγαλύτερο υπαίθριο εμπορικό πάρκο στην Ελλάδα, προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από 6 εκατ. επισκέπτες συνολικά, ενώ την πετυχημένη πορεία και δυναμική του επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι πρόσφατα έκλεισε συμφωνίες με επτά επιπλέον μεγάλα διεθνή brands που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης, του retail και της τεχνολογίας, φτάνοντας ουσιαστικά το 98% σε πληρότητα χώρων.

Το Smart Park αποτελεί μία πρότυπη ανάπτυξη για τα δεδομένα της Ελλάδας και έχει βραβευτεί από τον διεθνή οργανισμό εμπορικών κέντρων ICSC ως ένα από τα καλύτερα εμπορικά κέντρα στην Ευρώπη. Ο υπαίθριος χαρακτήρας του προσφέρει έναν ασφαλή προορισμό για ψώνια στη φύση και στον καθαρό αέρα, που συνδυάζει αγορές, φαγητό και επιλογές ψυχαγωγίας για κάθε ηλικία, γεγονός που αποτέλεσε και κομβικό πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στρατηγικοί στόχοι της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια είναι η περαιτέρω ανέλιξή της και ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην ελληνική αγορά διαχείρισης και ανάπτυξης ακινήτων, επενδύοντας στις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και δημιουργώντας αξία για τα έργα που διαχειρίζεται, τις κοινότητες και τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται, το περιβάλλον, τους μετόχους και εν τέλει συνεισφέροντας στην ανάπτυξη και την εθνική οικονομία.

Διαβάστε επίσης:

Οι αναπλάσεις που αλλάζουν τον χάρτη των ακινήτων – Ποιες μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις δρομολογούνται

ΑΑΔΕ: Παρελθόν οι επιστροφές φόρου – Αυτόματος συμψηφισμός με οφειλές σε Εφορία και Ταμεία

Μύκονος: Σούπερ deal για το ξενοδοχείο «Kensho Psarou» – Ποιοι και με πόσα χρήματα το εξαγόρασαν

Keywords
Τυχαία Θέματα