ΚΚΕ: Νιώθουν δικαιωμένοι για Ζελένσκι

Σε αντιπολεμικό αναβρασμό εξακολουθεί να βρίσκεται το ΚΚΕ, καθώς θεωρεί ότι η χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο, ενώ στον Περισσό εκτιμούν ότι ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού απορρίπτει τη ΝΑΤΟϊκή προπαγάνδα και ανησυχεί βλέποντας αυτή την εμπλοκή.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως «η αποστολή στρατιωτικού σώματος στη

Βουλγαρία για να στελεχώσει ΝΑΤΟϊκό σχηματισμό μάχης, που συγκροτείται στη Βουλγαρία, βαθαίνει ακόμα περισσότερο την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Όπως και η χρησιμοποίηση των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων, όπως της Αλεξανδρούπολης που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, της Σούδας, του Στεφανοβίκειου, της 110ης Πτέρυγας Μάχης εδώ στη Λάρισα, που επίσης αξιοποιείται για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ».

Επισήμανε επιπλέον πως η εμπλοκή «ακουμπάει και τις ελληνοτουρκικές διαφορές, που είναι μέρος αυτής της μεγάλης εικόνας». Τώρα, είπε, «που το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ εγκαινιάζουν τον “Στρατηγικό Μηχανισμό ΗΠΑ – Τουρκίας”, επειδή θέλουν πάση θυσία την Τουρκία στο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνουν όλα αυτά που λέγονται για “ΝΑΤΟϊκό έδαφος” και “ΝΑΤΟϊκές θάλασσες”! Έχουν έτοιμα τα σχέδια συνεκμετάλλευσης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».

Συνεκμετάλλευση, όμως, πρόσθεσε «σημαίνει ένα παζάρι χωρίς αρχές, ανάμεσα σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά ενεργειακά μονοπώλια, το οποίο δεν θα οδηγήσει σε ειρήνη και ασφάλεια, αλλά θα δημιουργήσει και το έδαφος για νέα μεγαλύτερη σύγκρουση».

Στο μεταξύ, το ΚΚΕ νιώθει απολύτως δικαιωμένο για τη στάση που τήρησε – είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή πως δεν θα παραστεί – απέναντι στην ομιλία Ζελένσκι κατά την ειδική συνεδρίαση στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη. «Αρνηθήκαμε να νομιμοποιήσουμε τη “μαριονέτα” του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, την αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι και το ναζιστικό τάγμα Αζόφ και δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας!» σημείωσε ο γενικός γραμματέας στην ίδια συνέντευξη. Στο ΚΚΕ θεωρούν ότι η στάση που τήρησε ήταν γνήσια πατριωτική και διεθνιστική και πως απέδειξε ότι η πραγματική αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό δεν ήταν καθόλου ταυτόσημη με τη στήριξη στον «αντιδραστικό» Πρόεδρο Ζελένσκι, τον οποίο τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου βρέθηκαν να χειροκροτούν.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών το ΚΚΕ σχολίασε, μεταξύ άλλων, πως «το υψηλό – για μια ακόμη φορά – ποσοστό της ακροδεξιάς Λεπέν είναι η τραγική συνέπεια αφενός της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις στο όνομα μάλιστα της “δημοκρατίας” και της “προόδου”, και αφετέρου του συμβιβασμού κι εκφυλισμού που έχει επικρατήσει στο εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα στη Γαλλία».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Το συνέδριο, οι αλλαγές και η χαρτογράφηση των τάσεων

Οι παίκτες πίσω από τα μεγάλα έργα – Ποιες αναπτύξεις υλοποιούν και σχεδιάζουν Prodea, Reds και Mytilineos

ΣΥΡΙΖΑ: Μαζικό κόμμα για την πολιτική αλλαγή – Πράσινο φως για «νέα αρχή»

Keywords
Τυχαία Θέματα