Ολοκλήρωση του 1ο Θερινού Σχολείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας

16:52 17/7/2012 - Πηγή: Neolaia

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εργασίες του 1ου Θερινού Σχολείου Νεανικής Επιχειρηματικότητας που διοργάνωσε η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τη Σχολή Επιστημών της Διοίκησης, στη Χίο την περίοδο 2 έως 6 Ιουλίου 2012. Στόχος του Θερινού Σχολείου ήταν να καθοδηγήσει τους φοιτητές στο να μετατρέπουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους σε πράξη.

Το 1ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Αιγαίου», του Επιχειρησιακού

Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007-2013» (Ε.Π.Ε.Δ.Β.Μ.) του ΕΣΠΑ (2007-2013), το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους και υλοποιείται μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας.

Το Θερινό Σχολείο εκτός από τις διαλέξεις στο αντικείμενο της επιχειρηματικότητας, παρείχε εντατική βιωματική διδασκαλία. Μέσα από προσανατολισμένα στη δράση εργαστήρια και υπό την καθοδήγηση έμπειρων στελεχών και ακαδημαϊκών δασκάλων, από Πανεπιστήμια του εσωτερικού και του εξωτερικού, καθώς και συνεργαζόμενων επιχειρηματιών, οι φοιτητές συνεργάστηκαν μεταξύ τους για την ανάπτυξη και παρουσίαση της επιχειρηματικής τους ιδέας.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα, οι 25 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές που προέρχονταν από όλα σχεδόν τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου χωρίστηκαν σε ομάδες και με συμμετοχικές διαδικασίες επέλεξαν μόνοι τους 6 επιχειρηματικές ιδέες για την βελτίωση και εξέλιξη των οποίων εργάστηκαν σε όλη τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές εργάστηκαν στις ακόλουθες επιχειρηματικές ιδέες:

“ALTERNATIVE VACATIONS on an EXMPLAR ECO-VILLAGE”

Μια επιχειρηματική ιδέα για την δημιουργία ενός τουριστικού χωριού με 20 σπίτια κατασκευασμένα από οικολογικά υλικά (όπως άχυρο, πέτρα, λάσπη, νερό και ξύλο) που θα υποστηρίζεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Κατά την διαμονή του ο επισκέπτης θα μπορεί να συνδυάσει αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες σε βουνό και θάλασσα, θα μπορεί να ετοιμάσει το γεύμα του με προϊόντα που θα καλλιεργούνται βιολογικά στο χωριό και να ζήσει σε ένα φυσικό περιβάλλον ευχάριστα και δημιουργικά.

SPECIAL WINE VARIETY

Μια επιχειρηματική ιδέα για την παραγωγή στη Χίο μιας ειδικής ποικιλίας κρασιού «Χιώτικο κρασερό» μοναδικής στον κόσμο γιατί η ωρίμανση του κρασιού θα γίνεται σε βαρέλια από ξύλο μαστιχόδεντρων. Οι κορμοί των μαστιχόδεντρων που δεν παράγουν πια μαστίχα αλλά διατηρούν τις ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας θα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ειδικών βαρελιών που θα προσδίδουν ένα ξεχωριστό άρωμα και γεύση στο κρασί. Το κρασί αυτό θα προωθηθεί στην Κινέζικη αγορά η οποία είναι ανοικτή στην παγκόσμια κουλτούρα του κρασιού και σε προϊόντα φυσικής παραγωγής.

HOW TO CHANGE THE WORLDArt & Heart

Μια επιχειρηματική ιδέα για την δημιουργία κινητής μονάδας δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με ειδικέ

Keywords
Τυχαία Θέματα