Ευθεία αποδοκιμασία Σκουρλέτη σε Στ. Παναγούλη

«Αλλά είναι απαράδεκτο και το λιντσάρισμα της κοινωνίας από την κυβέρνηση»…

Σε σαφή αποδοκιμασία των δηλώσεων του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη προέβη ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του πολιτικού φορέα και εκ των στενότερων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Σκουρλέτης. Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι δε μπορεί σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από τη δήλωση του Βουλευτή – «που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή

ούτε ως μια λεκτική υπερβολή» όπως χαρακτηριστικά επισήμανε – προκειμένου «κυριολεκτικά να λιντσάρει την κοινωνία»!

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης σε σχετική ερώτηση με την επίμαχη αναφορά για πιθανή μελλοντική τύχη πολιτικών προσώπων που στηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική ανάλογη με εκείνη του προσφάτως λιντσαρισθέντα και δολοφονηθέντα πρεσβευτή της Ουάσιγκτον στη Λιβύη απάντησε:

«Δεν είναι καινούργια αυτή η προσπάθεια και νομίζω ότι έχουμε πια εξοικειωθεί κι εμείς, ως κόμμα, αλλά και ο κόσμος ο οποίος παρακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Δεν πείθεται πλέον ούτε από την προπαγάνδα των επίσημων κυβερνητικών πόλων, ούτε από την προπαγάνδα όλου αυτού του μιντιακού συστήματος που αποτέλεσε και αποτελεί τον πιο πιστό σύμμαχο των μνημονιακών δυνάμεων.

Πέρα από αυτό, πρέπει για άλλη μια φορά να επαναλάβουμε, σε σχέση με όσα ειπώθηκαν στη Βουλή από τον βουλευτή μας, τον κ. Παναγούλη, ότι με ένα σαφή τρόπο τοποθετήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ότι αυτά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά ούτε ως μια λεκτική υπερβολή. Θα έλεγε δε, ότι εμείς είμαστε η δύναμη εκείνη που θέλει με τον τρόπο της πολιτικής αντιπαράθεσης να βαθύνει τους όρους της δημοκρατίας και να τους περιφρουρήσει.

Κατά συνέπεια, πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί όταν μιλάμε απέναντι στους αντιπάλους μας, έτσι ώστε να μην δίνουμε λαβές για διαστρεβλώσεις και ουσιαστικά να ενθαρρύνουμε μια αντιπαράθεση, η οποία βλάπτει αυτή καθ’ αυτή την ίδια τη δημοκρατία.

Θα έλεγα και κάτι άλλο γύρω από αυτό, παρόλο που θεωρώ ότι ήταν λάθος αυτή η τοποθέτηση. Είναι άλλο να μιλάει κανείς μεταφορικά για λιντσάρισμα πολιτικών αντιπάλων και άλλο να έχουμε την ίδια στιγμή μία κυβέρνηση που κυριολεκτικά λιντσάρει την κοινωνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα