Le Marais – Montmartre | Βόλτα στο Παρίσι

18:17 2/12/2012 - Πηγή: Neolaia

Ποτέ δεν ήμουν fan της βροχής. Και αντίστοιχα ποτέ δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί κάποιοι την λατρεύουν. Εντάξει, μπορεί να δημιουργεί τις βάσεις την καλύτερης ρομαντικής ταινίας, αλλά όλο αυτό το σκηνικό που έχουμε στο κεφάλι μας, που έχετε δηλαδή αυτοί που αγαπάτε τη βροχή, μάλλον χρειάζεται και το κατάλληλο υπόβαθρο για να λειτουργήσει σωστά.

Κακά τα ψέματα, στην Αθήνα ταιριάζει ο ήλιος. Μόλις πέσουν

οι πρώτες βροχές, τα πάντα καταρρέουν και όλοι τσακώνονται στις στάσεις των λεωφορείων και σπρώχνονται στο μετρό σαν να μην υπάρχει αύριο! Κατά τη γνώμη μου, η βροχή δυστυχώς προσθέτει πιο πολύ μιζέρια στη χώρα μας παρά ρομαντισμό. Όταν λοιπόν βρέχει, αναπολώ άλλους προορισμούς, μέρη όπου θα την άντεχες τη βροχούλα αδιαμαρτύρητα! Εκτός από το Λονδίνο, που η αλήθεια είναι έχει καταντήσει λίγο αηδία αυτό το ψιλόβροχο κάθε τρεις και λίγο, ο νούμερο ένα ρομαντικός προορισμός, με ή χωρίς βροχή, είναι το Παρίσι.

Αυτές τις μέρες της βροχής λοιπόν σκέφτομαι το Παρίσι. Και ενώ άλλοι θα μιλήσουν για τον -καταπληκτικό, δε λέω- Σηκουάνα, ή τον πύργο του Άιφελ και την επιβλητική Notre Dame, εμένα δύο περιοχές μου καρφώθηκαν στο μυαλό απ’ τη στιγμή που τις επισκέφθηκα : η Μονμάρτη (εξίσου βέβαια πολυσυζητημένη) και το Marais.

Είναι γεγονός πως η Μονμάρτη αποτελεί ένα από τα βασικότερα τουριστικά σημεία του Παρισιού, χωρίς όμως αυτό να την κάνει να χάνει κάτι από την αυθεντική ομορφιά της. Εκτός από το Moulin Rouge που θεωρείται πια αξιοθέατο, τα τουριστικά μαγαζάκια και τα γλυκούλικα bistro ή οι crêperies στα στενάκια της περιοχής διακόπτουν ευχάριστα τη βόλτα προς το υψηλότερο σημείο της πόλης. Πρόκειται για τον λόφο που φιλοξενεί την Sacré Cœur, μία από τις ωραιότερες εκκλησίες, η οποία ανεξαρτήτως αν είσαι θρησκόληπτος ή όχι, σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει! Το τελεφερίκ που οδηγεί στην «Ιερή Καρδιά» του Χριστού, ήδη προσδίδει μία ρομαντική αίσθηση και η θέα που αντικρίζει κανείς μόλις φτάσει στην κορυφή είναι μαγευτική. Νομίζω οι βραδινές επισκέψεις είναι προτιμότερες, καθώς φανερώνουν την πόλη του φωτός σε όλη της τη λάμψη από το πιο ψηλό σημείο. Η εκκλησία μάλιστα μένει ανοιχτή μέχρι τις 11 τη νύχτα, και κατά τις βραδινές ώρες ανάβουν στο εσωτερικό της τα αμέτρητα μικρά κεράκια που καθηλώνουν όποιον την επισκεφτεί. Στα σκαλιά της θα βρείτε συχνά και κάποιον να τραγουδά και να παίζει μελαγχολικά κομμάτια με την ακουστική του κιθάρα.

Για μία πρωινή όμως βόλτα στην πόλη, σίγουρα αξίζει το Marais. Η γειτονιά αυτή του Παρισιού, εκτός από το «κέντρο» της εβραϊκής κοινότητας και ,όπως πολλοί λένε, και της gay κοινότητας, αποτέλεσε και αποτελεί την εστία των καλλιτεχνών, όπου είναι συγκεντρωμένες πολλές γκαλερί αλλά και το Μουσείο Πικάσο. Η περιοχή προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες ανάμεσα σε πρωτότυπα bistro αλλά και εστιατόρια ή stands με το καλύτερο falafel που θα μπορούσατε να φανταστείτε. Δε λείπουν ακόμη μαγαζιά με ρούχα, είτε γαλλικά είτε διεθνών οίκων μόδας, διαμορφωμένα σε «σπιτάκια» που προσαρμόζονται στο καλλιτεχνικό στυλ της περι

Keywords
Τυχαία Θέματα