Το λιμάνι της Πάτρας να εκμεταλλευτεί τα οφέλη της κρουαζιέρας.

Δήλωση προέδρου N.E ΟΝΝΕΔ AXAΪΑΣ Γιώργου Δρακούλη: «Το λιμάνι της Πάτρας έχει την δυνατότητα και πρέπει να εκμεταλλευτεί τα οφέλη της κρουαζιέρας»
Η άρση του καμποτάζ και των περιορισμών στον τομέα της κρουαζιέρας δίνει την ευκαιρία για την υλοποίηση σχεδίου ανάπτυξης αυτής της νέας μορφής τουρισμού στην χώρα μας και συγκριμένα σε....
τοπικό επίπεδο στο λιμάνι της Πάτρας, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ελλάδας.
Τα
οφέλη που ανακύπτουν από την επέκταση της κρουαζιέρας είναι πολλαπλά και πολύ σημαντικά ιδίως αυτή την περίοδο που προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε όλα τα αναπτυξιακά μας μέσα ώστε να βγούμε από αυτό το εθνικό αλλά και τοπικό οικονομικό τέλμα.
Ο τουρισμός αποτελεί νευραλγικό τομέα της οικονομίας της χώρας μας. Κατά συνέπεια η αύξηση του θαλασσίου τουρισμού της Πάτρας μέσω των κρουαζιέρων θα αναζωογονήσει την τοπική αγορά και οικονομία. Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι της Πάτρας θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας αλλά παράλληλα θα ενισχύσει την τοπική αγορά, τους εμπόρους και τα καταστήματα με την τουριστική κίνηση στην πόλη, καθώς η Πάτρα θα γίνει πόλος έλξης και επισκεψιμότητας.
Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι της Πάτρας. Οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς αλλά και οι τοπικές αρχές δεν έχουν προχωρήσει στην δημιουργία ενός σχεδιασμού ρεαλιστικού και υλοποιήσιμου για την ανάπτυξη της κρουαζιέρα.
Η τοπική οικονομική κατάσταση δεν «χωράει» περεταίρω κωλυσιεργίες από τους ιθύνοντες. Το λιμάνι της Πάτρας έχει την δυνατότητα και πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτή την εναλλακτική και κερδοφόρα μορφή τουρισμού! Οι αρμόδιοι ας αφήσουν τα λόγια και ας προχωρήσουν άμεσα σε πράξεις!
Keywords
Τυχαία Θέματα