Θα εμπιστευόσασταν τα χρήματά σας, σε έναν κλέφτη;

Οι περισσότεροι από εμάς, θα απαντούσαμε όχι. Και όμως το κάνουμε. Τοποθετούμε τα χρήματά μας, τα λίγα εκείνα που έχουμε, σε τραπεζικά ιδρύματα. Νομίζουμε δε, πως έτσι τα ‘φυλάμε’. Πως εκεί είναι ασφαλισμένα.

Οι τράπεζες, έχουν την ‘νομική δυνατότητα’ να δημιουργούν χρήματα. Για κάθε μια μονάδα χρήματος σε ‘φυσική μορφή’, της οποίας τον.....
έλεγχο κρατά μέχρι στιγμής η Ε.Ε. και τα κράτη -εταίροι, η κάθε τράπεζα, έχει δικαίωμα
να δημιουργήσει 50. Πως; Κάνοντας απλά … λογιστικές εγγραφές. Ύστερα το δανείζει με υπέρογκους τόκους. Δηλαδή οι τράπεζες δανείζουν κάτι που δεν έχουν. Τους έχουμε δώσει το ‘νομικό’ δικαίωμα για αυτό. Έτσι δεχόμαστε πως το να γράψουν ένα νούμερο στα βιβλία τους, αυτόματα δημιουργεί χρήμα. Το κράτος και η Ε.Ε. έχουν κρατήσει τον έλεγχο του χρήματος σε φυσική μορφή. Αυτό όμως δεν αντιπροσωπεύει παρά ελάχιστο ποσοστό (συνήθως δεν ξεπερνά το 5%) της συνολικής κυκλοφορίας αυτού που θεωρούμε χρήμα.

Το κράτος λοιπόν (που θέλουν να μας πείσουν ότι ελέγχουμε δια μέσου αυτού που ονομάζεται ‘έμμεση δημοκρατία’), δεν ελέγχει, ακόμα και αν θέλει, παρά ελάχιστο ποσοστό του χρήματος. Το 95% το ελέγχουν (αφού έχουν τη δυνατότητα να το δημιουργήσουν) οι τράπεζες.

Η ουσία επομένως είναι πως οι Τράπεζες, δεν έχουν χρήματα. Το μόνο που έχουν, είναι λογιστικές εγγραφές. Εμείς, είμαστε που θεωρούμε πως έχουν. Τους εμπιστευόμαστε και τους δίνουμε τα λίγα ή περισσότερα χρήματά μας. Τους δίνουμε έτσι τη δυνατότητα να περάσουν από την εικονική οικονομία των αριθμών στην πραγματική οικονομία. Παίζουμε το παιχνίδι τους. Τους αφήνουμε να μπουν στα σπίτια μας. Να πάρουν το κυριότερο μέσο ανταλλαγής που διαθέτουμε. Με υπέρογκους τόκους που εμείς φυσικά τους πληρώνουμε.

Όμως οι τράπεζες, δεν διαθέτουν εκείνο το οποίο πουλούν. Εμείς το διαθέτουμε και μας έχουν πείσει ότι το έχουν εκείνες.

Το ότι δεν το έχουν, αποδεικνύεται και από την τελευταία ‘κρίση΄’. Εξ’ αιτίας της απληστίας τους, έδωσαν δάνεια (δηλαδή έκαναν εγγραφές), στους πάντες. Η μη πληρωμή κάποιων από αυτά, είχε ως αποτέλεσμα η κεφαλαιακή βάση των τραπεζών να χρειάζεται ‘αποκατάσταση’. Δηλαδή χρειάστηκαν περισσότερο ρευστό, (ώστε το τελευταίο ως ποσοστό στο σύνολο του διαθέσιμου από κάθε τράπεζα συνολικού δημιουργημένου χρήματος να είναι το ελάχιστο που απαιτούν οι νομισματικές αρχές).

Που θα βρεθούν όμως χρήματα; Οι πιστοί υπηρέτες των τραπεζιτών, οι πολιτικοί, με απερίγραπτο κυνισμό, τα παίρνουν από τον καθένα από εμάς, για να τα δώσουν στα αφεντικά τους. Τα 108 δις αντιστοιχούν σε 10 800 ευρώ για τον καθένα από τα 10 000 000 Ελλήνων. Τα χρήματα τα αφαιρούν από την πραγματική οικονομία, τα βγάζουν έξω από αυτή. Ο πραγματικός πλούτος δημιουργείται στην κοινωνία. Οι τράπεζες, είναι έξω (γιατί δεν παράγουν) αλλά και πάνω από την κοινωνία (γιατί μετατρέπουν το εικονικό σε πραγματικό χρήμα και με αυτό αγοράζουν τον πλούτο των ανθρώπων).

Όλη η κοινωνία τελεί υπο την δικτατορία των τραπεζών. Του λεγόμεν
Keywords
Τυχαία Θέματα