Εκδήλωση για την πρόληψη του trafficking

18:20 30/3/2011 - Πηγή: 24wro
Με την προβολή της βραβευμένης καναδικής ταινίας- ντοκιμαντέρ «sex slaves», το υπουργείο ...Εξωτερικών ολοκλήρωσε την εκδήλωση που διοργάνωσε με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών κατά του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων.

Η ταινία παρουσιάζει με τα μελανότερα χρώματα την προσπάθεια ενός Ουκρανού να βρει και να σώσει τη γυναίκα του που έχει πέσει θύμα ανθρώπινου trafficking.

«Στην επόμενη εκδήλωσή μας, φιλοδοξούμε ο κόσμος των Τεχνών, των Γραμμάτων, της Επιστήμης, του Αθλητισμού και της Επιχειρηματικότητας να υπογράψει μια διακήρυξη αρχών κατά της σύγχρονης
δουλείας που θα αποτελέσει αφετηρία μιας δημιουργικής παρέμβασης των ανθρώπων του πνεύματος, υπέρ του σεβασμού και της προστασίας των θυμάτων εμπορίας και εκμετάλλευσης», δήλωσε ο υφυπουργός Σ. Κουβέλης στον χαιρετισμό που προηγήθηκε της προβολής.

Το υπουργείο Εξωτερικών με μια σειρά εκδηλώσεων, όπως η σημερινή, θέλει να δώσει έμφαση στην πρόληψη του trafficking, που αποτελεί μαζί με την προστασία και την καταστολή, τους πυλώνες του Σχεδίου Δράσης του υπουργείου Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στο έργο της ελληνικής πολιτείας, είπε ότι το 2010 αυξήθηκαν οι ποινικές διώξεις έναντι του 2009 κατά 65% , οι καταδίκες κατά 52%, η αρωγή και προστασία σε αναγνωρισμένα από εισαγγελέα θύματα, κατά 60%.
Keywords
Τυχαία Θέματα