To φερέφωνο της νέας τάξης Χ.Κλίντον λεεί ότι πρέπει να φύγει ο Καντάφι!!!

Για να μπορούν να εκμεταλλεύονται τα πετρέλαια της λιβύης ποιό εύκολα!!!
«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να εργαστεί για να αυξήσει την πίεση και να απομονώσει την κυβέρνηση Καντάφι για να καταστήσει σαφές ότι ο Καντάφι πρέπει να φύγει», ανέφερε η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον, κατά την έναρξη της διεθνούς διάσκεψης για το.....
μέλλον της Λιβύης
στο Λονδίνο.

Η Κλίντον δήλωσε...
ότι οι επιθέσεις της στρατιωτικής συμμαχίας στη Λιβύη θα συνεχιστούν μέχρι ο Μουάμαρ Καντάφι συμμορφωθεί με τα αιτήματα του ΟΗΕ να σταματήσει τη βία κατά των αμάχων και να αποσύρει τις δυνάμεις του από τις κατεχόμενες πόλεις.

Από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι οι πιστές στον ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεις πραγματοποίησαν φονικές επιθέσεις στην πόλη Μισράτα. Κάνοντας την έναρξη της διεθνούς διάσκεψης για το μέλλον της Λιβύης στο Λονδίνο, ο Κάμερον δήλωσε ότι ο Καντάφι εξακολουθεί να παραβιάζει την απόφαση του ΟΗΕ που επιτρέπει τη χρήση βίας για την προστασία των αμάχων.

«Τώρα που σας μιλώ οι άνθρωποι στη Μισράτα εξακολουθούν να υφίστανται τις φονικές επιθέσεις από το καθεστώς», δήλωσε ο Κάμερον, τονίζοντας ότι το μήνυμα του προς τον λαό της Λιβύης είναι «οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά».

Εν τω μεταξύ, ο ανώτατος αμερικανός και στρατιωτικός διοικητής του NATO Τζέιμς Σταυρίδης δήλωσε πως ο Μουάμαρ Καντάφι είναι πιθανό να εγκαταλείψει την εξουσία εάν η διεθνής στρατιωτική συμμαχία ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική πίεση εναντίον του..

"Εάν θέσουμε σε ισχύ όλα τα μέσα που διαθέτουμε τότε θα έχουμε περισσότερες αιτιολογημένες πιθανότητες για την αποχώρηση του Καντάφι, γιατί ολόκληρη η διεθνής κοινότητα έχει ταχθεί εναντίον του" δήλωσε μιλώντας στην αμερικανική Γερουσία ο ναύαρχος.

Ανέφερε επίσης ότι μεταξύ των δυνάμεων των εξεγερμένων που μάχονται ενάντια στο καθεστώς του Λίβυου συνταγματάρχει έχουν φανεί «ίχνη» παρουσίας της Αλ Κάιντα ή της Χεζμπολάχ, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει λεπτομερής εικόνα της αναδυόμενης λιβυκής αντιπολίτευσης.

Το ΝΑΤΟ "δεν έχει εκπρόσωπο" στη Λιβύη για να εγγυηθεί επαφή με τις δυνάμεις των εξεγερμένων, πρόσθεσε ο κ. Σταυρίδης, ενώ αναφερόμενος στο κόστος των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Μουάμαρ Καντάφι είπε ότι μέχρι στιγμής η όλη επιχείρηση έχει κοστίσει "εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια".

Η Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη συνέρχεται για πρώτη φορά και σε αυτή συμμετάσχουν περί τις σαράντα χώρες και διεθνείς οργανισμοί, με στόχο την "ενίσχυση" του διεθνούς συνασπισμού που πραγματοποιεί τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη και την πραγμάτευση της μετά τον Καντάφι εποχής.

Καντάφι: "Σταματήστε τη βάρβαρη επίθεση"

Πάντως, ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι ζητεί με μήνυμά του προς την Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη να τερματίσει τη "βάρβαρη επίθεση" εναντίον της χώρας του, συγκρίνοντάς την με τις στρατιωτικές εκστρατείες του Χίτλερ στην Ευρώπη.

"Σταματ
Keywords
Τυχαία Θέματα