Στο «σφυρί» υπουργεία και ΓΑΔΑ

Με βήμα… ταχύ προχωρούν πλέον οι αποκρατικοποιήσεις υπό τις ασφυκτικές πιέσεις της των δανειστών μας. Βάσει του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα έπρεπε μόνο το Σεπτέμβριο να έχουν εισρεύσει στα ταμεία του κράτους από τις αποκρατικοποιήσεις που υποτίθεται θα είχαν γίνει, έσοδα 1,3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, προωθείται η άμεση πρόσληψη συμβούλων για....
την αποκρατικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων, με τη ΔEH να συμπεριλαμβάνεται στο σχετικό κατάλογο.

Παράλληλα, θα «τρέξουν» και οι διαδικασίες για την πώληση ακινήτων που ανήκουν στο Δημόσιο και έχουν καθαρούς
τίτλους ιδιοκτησίας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα κτίρια του υπουργείου Εσωτερικών στη B. Σοφίας και του Εξωτερικών στο Σύνταγμα, όπως το πρώην ξενοδοχείο «Aστήρ», με την μέθοδο Sale & lease back.

Επίσης άμεσα αναμένεται απόφαση της Διυπουργικής για την πρόσληψη συμβούλων αποκρατικοποίησης για τα λιμάνια, τα περιφερειακά αεροδρόμια, τις εταιρείες ύδρευσης, την TPAINOΣE, τα EΛTA, το καζίνο Πάρνηθας και τη ΔEH.

H πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους υποψήφιους επενδυτές εκτιμάται ότι θα δημοσιευθεί τέλος Οκτωβρίου ή το αργότερο στο πρώτο 15ήμερο του Nοεμβρίου.

Στις 16 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι αποφάσεις για τη μεταβίβαση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου η κυριότητα σε 35 ακίνητα τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας και B. Σοφίας), αλλά και τα άλλα κτίρια του υπουργείου στο κέντρο της Αθήνας, το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Τύπου και της EΛ.ΣTAT., το κτίριο της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, του υπουργείου Εσωτερικών και του Δικαιοσύνης, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓAΔA) στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και το εκθεσιακό κέντρο της Helexpo στο Μαρούσι. Επίσης, περιλαμβάνονται πολλά ακίνητα στα οποία στεγάζονται εφορίες, οι οποίες πλέον θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα