«Παίζουν» οι Τούρκοι με… βάση Iσραηλινών στην Κύπρο

Τρομάζει τους Τούρκους το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί στρατιωτική βάση των Ισραηλινών στην Κύπρο και με προβοκάτσιες προσπαθούν να το κάψουν. Έτσι κάνουν υπερπροβολή και «φούσκωμα» μιας γενικής αναφοράς της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz ότι ένα από τα δύο θέματα που θα κυριαρχήσουν στις συνομιλίες είναι κατά πάσα πιθανότητα το ισραηλινό αίτημα να επιτραπεί σε αεροσκάφη της χώρας να σταθμεύουν στην ....
αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο.

Οι
τουρκικές δημοσιογραφικές προσεγγίσεις , ενδεχομένως μετά από διαρροές, κάνουν λόγο ότι ο επισκεπτόμενος την Κύπρο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, κ. Νετανιάχου, θα ζητήσει από τους Κύπριους τη δημιουργία ισραηλινής στρατιωτικής αεροπορικής βάσης .

Συγκεκριμένα:

-Η Turkiye, με τον τίτλο « Η εχθρότητα κατά της Τουρκίας τους ένωσε», γράφει ότι ο Νετανιάχου που είναι εναντίον της Τουρκίας έτεινε κλάδο ελαίας στον «Ε/κ τομέα». Για πρώτη φορά ένας Ισραηλινός π/θ θα επισκεφθεί τον «Ελληνοκυπριακό τομέα» και θα συζητήσει με τους «Ε/κ ηγέτες» την ασφάλεια του φυσικού αερίου και του πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Νετανιάχου θα ζητήσει επίσης από τους Ελληνοκυπρίους δημιουργία ισραηλινής στρατιωτικής αεροπορικής βάσης .

-Η Aksam κάνει αναφορά στο θέμα, με τον τίτλο « Ο Νετανιάχου θα ζητήσει βάση για το Ισραήλ στον Ελληνοκυπριακό τομέα» και κάνει μνεία στο σχετικό δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz .

Οι άλλες εστιάζουν στην επίσκεψη που χαρακτηρίζουν έκπληξη…

http://www.prionokordela.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα