«Απογοητεύει ο φέρελπις Παπαδήμος»

«Απογοητεύει ο φέρελπις Παπαδήμος». Με αυτόν τον τίτλο παρουσιάζει- συνοψίζει η DW έναν απολογισμό των ημερών της πρωθυπουργίας Παπαδήμου που δημοσιεύει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Die Welt.

Η εφημερίδα σημειώνει: «Δύο μήνες μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας ο Παπαδήμος κινδυνεύει να....
παρασυρθεί στη δίνη του μικροκομματισμού».
Η Die Welt αναφέρεται στις υψηλές προσδοκίες που γέννησε στο εξωτερικό και εσωτερικό η παρουσία του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ στο “τιμόνι” της Ελλάδας.

Αναμενόταν, λέει, να εφαρμόσει αποφασιστικά και γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις βγάζοντας τη χώρα από την κρίση. «Ωστόσο», υπογραμμίζει η εφημερίδα, «2,5 μήνες μετά οι ελπίδες έκαναν φτερά στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, τη Ουάσιγκτον, αλλά και την Αθήνα (…). Στην πράξη ο απολογισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι φτωχός.

Ο πρωθυπουργός πέτυχε να κάνει μικρές μεταρρυθμίσεις, όπως οι αποφάσεις τις προηγούμενης εβδομάδας για διευκόλυνση της ίδρυσης επιχειρήσεων. Σαφώς μακρύτερη είναι όμως η λίστα των μεταρρυθμίσεων που έμειναν στάσιμες». Μάλιστα συγκρίνει τον Έλληνα πρωθυπουργό με την περίπτωση Μόντι στην Ιταλία γράφει οτι ο κ.Παπαδήμος εμφανίζεται εμφανώς αδύναμος… Κανονικό άδειασμα δηλαδή…

http://www.prionokordela.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα