Αναπόφευκτη η πτώση Ασαντ, λένε οι ΗΠΑ

08:56 21/1/2012 - Πηγή: 24wro
Ο Λευκός Οίκος εκτίμησε χθες, Παρασκευή, ότι η κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο της Συρίας...
Μπασάρ αλ 'Ασαντ χάνει τον έλεγχο της χώρας και η πτώση του είναι «αναπόφευκτη», απορρίπτοντας ωστόσο τις προτάσεις η διεθνής κοινότητα να εξαπολύσει νέα επέμβαση τύπου Λιβύης.

«Είναι σαφές ότι το καθεστώς του δεν έχει πλέον... τον πλήρη έλεγχο της χώρας και αυτό είναι αποκλειστικά που οδηγεί τη Συρία προς ένα επικίνδυνο τέλος», είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου,
Τζέι Κάρνεϊ.

Η συριακή αντιπολίτευση κάλεσε χθες τον Αραβικό Σύνδεσμο να αναπέμψει το ζήτημα της Συρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μετά την υποβολή της έκθεσης της αποστολής των παρατηρητών του στη χώρα για τη βία.

Αλλά η Ρωσία και η Κίνα, που η Δύση θεωρεί χώρες-συμμάχους του 'Ασαντ, εμποδίζουν τους τελευταίες μήνες τις προσπάθειες να υπάρξει μια "σκληρή" απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για τη Συρία. Έχουν υπάρξει εκκλήσεις για άμεση επέμβαση της Δύσης στη Συρία.

Ο Κάρνεϊ απέρριψε, όμως, τη θέση ότι η διεθνής κοινότητα «αποτυγχάνει» να παρέμβει. «Η διεθνής κοινότητα δεν στέκει άπραγη. Η διεθνής κοινότητα έχει, υπό αμερικανική ηγεσία, αναλάβει δράση για να πιέσει και να απομονώσει τη Συρία, και αυτό έχει προφανές αποτέλεσμα καθώς το καθεστώς 'Ασαντ χάνει τον έλεγχο της χώρας», είπε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα