Οι Ελληνες πολυεκατομμυριούχοι που είναι;

Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Ουόρεν Μπάφετ, κάλεσε τους «υπερπλούσιους» συμπατριώτες του να βοηθήσουν τις ΗΠΑ να ξεπεράσουν την κρίση χρέους που αντιμετωπίζουν πληρώνοντας περισσότερους φόρους.

Μέσω άρθρου του στους «New York Times» ο...
Μπάφετ παραδέχεται ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα όταν η οικονομική ελίτ της χώρας απολαμβάνει προκλητικά προνόμια και τονίζει: «Είναι καιρός
η κυβέρνησή μας να σοβαρευτεί στο ζήτημα της κατανομής των θυσιών».

Λίγες μέρες αργότερα, 16 Γάλλοι «ολιγάρχες» υπογράφουν δημόσια επιστολή με την οποία ζητούν και αυτοί να πληρώσουν έκτακτη εισφορά για να μειωθεί το έλλειμμα της γαλλικής οικονομίας.

«Εχουμε συνείδηση ότι επωφεληθήκαμε πολύ από ένα γαλλικό μοντέλο και ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον με τα οποία είμαστε δεμένοι και τα οποία επιθυμούμε να συμβάλουμε για να διατηρηθούν. Τη στιγμή που η κυβέρνηση ζητάει απ' όλους μια προσπάθεια αλληλεγγύης, μας φαίνεται απαραίτητο να συνεισφέρουμε σ' αυτή», σημειώνουν.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την συγκεκριμένη επιστολή είναι και οι επικεφαλής επιχειρηματικών κολοσσών γαλλικών συμφερόντων παγκόσμιας εμβέλειας. Οι πρόεδροι δηλαδή της L' Oreal, της Air France-KLM, του πετρελαϊκού ομίλου Total, του ξενοδοχειακού ομίλου Accor και της τράπεζας Societe Generale.

Από τις ιδιαίτερου συμβολισμού αυτές κινήσεις σε μία κρίσιμη περίοδο για την διάσωση των εθνικών οικονομιών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα: Οι Ελληνες πολυεκατομμυριούχοι που είναι;

http://www.protothema.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα