Στην αντεπίθεση η πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στη Βουλή κατά του αρχηγού του Συνασπισμού Τόνι Άμποτ, κατηγορώντας τον ότι μπροστά στο ''ευτελές πολιτικό όφελος, ασχολείται με τα μικρά και αδιαφορεί για τα μεγάλα''.

Αποτέλεσμα, είπε, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να ασχολούνται με το σκάνδαλο Τόμσον και τα....
σοβαρά θέματα να μην παίρνουν την προβολή που θα έπρεπε.

Να σημειωθεί ότι το συνδικάτο στο χώρο των υπηρεσιών
Υγείας του οποίου ηγείτο ο Τόμσον όταν έγινε η κατάχρηση ύψους $150.000 για την οποία κατηγορείται, ανέθεσε τη διερεύνηση του θέματος στον οργανισμό Fair Work Australia. Από τα αποτελέσματα της έρευνας θα εξαρτηθεί αν θα φτάσει μέχρι την αστυνομία. Όπως και να ’χει, είναι μία υπόθεση η οποία, όπως εικάζεται, θα είναι χρονοβόρα.

Η Τζούλια Γκίλαρντ -όσον αφορά το σκάνδαλο Γκρεγκ Τόμσον- πέρασε από την άμυνα στην επίθεση, κατηγορώντας τους Λίμπεραλς ότι επιστρατεύουν υψηλά ιστάμενους φίλους του ιδίου κόμματος, προκειμένου να ασκήσουν πολιτική πίεση στην αστυνομία της Ν.Ν.Ουαλίας να ερευνήσει την υπόθεση Τόμσον.

Χρησιμοποίησε την παραπάνω πληροφορία που έπεσε στην αντίληψή της, κατηγορώντας τον αρχηγό του Συνασπισμού για ''βρωμερή υποκρισία'', στο κυνήγι του Τόμσον, τη στιγμή που ο ίδιος έχει στηρίξει βουλευτές του κόμματός του που δέχτηκαν κατηγορίες για παραπτώματα, στη βάση ότι ‘δικαιούνται να θεωρούνται αθώοι μέχρι να αποδειχτεί ότι είναι ένοχοι.

Η κ. Γκίλαρντ είπε επίσης ότι «εμείς δεν εκμεταλλευτήκαμε πολιτικά το γεγονός ότι η βουλευτής του Συνασπισμού, Μαίρη Τζο Φίσερ αντιμετωπίζει κατηγορίες διάπραξης κλοπών», τονίζοντας ότι ''ο αρχηγός της αντιπολίτευσης βουλιάζει συνεχώς σ’ έναν λάκκο λάσπης, όπως φαίνεται να αγνοεί την αρχή ότι δεν ενοχοποιείς κάποιον πριν αποδειχτεί η ενοχή του, κι’ αυτό γιατί κατέχεται από τον διακαή πόθο να ρίξει την κυβέρνηση''.

ΑΠΕ-ΜΠΕΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα