Ο πόλεμος του... Λιμενικού στο Υπουργικό Συμβούλιο

Ενδοκυβερνητική σύρραξη έχει προκαλέσει η πρόταση για ανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας. Τη βόμβα έριξε αρχικώς ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρης Παμπούκης, για να συνεχίσει χθες με τορπίλες στο Υπουργικό Συμβούλιο - από το οποίο έλειπε ο πρώτος - ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Κατήγγειλε ότι.....
κάποιοι θύλακοι εντός της κυβέρνησης υπονομεύουν το έργο που επιτελεί το υπουργείο του με το Λιμενικό. Η κυβέρνηση, η οποία δεν είχε σκοπό να παρέμβει επί της παρούσης ανοιχτά στο θέμα, αναγκάστηκε χθες το βράδυ να
διευκρινίσει μέσω κύκλων της ότι η δομή της κυβέρνησης είναι δεδομένη και πως δεν τίθεται θέμα αλλαγής της.
Η εκρηκτική παρέμβαση Παπουτσή σε ένα κατά τα άλλα χαμηλών τόνων Υπουργικό Συμβούλιο ήταν και η απάντησή του στο αίτημα του κ. Παμπούκη, ο οποίος ως γνωστόν έχει στην αρμοδιότητά του τη ναυτιλία, να επανασυσταθεί το υπουργείο παίρνοντας μαζί του το Λιμενικό και την Ακτοφυλακή που υπάγονται στο Προστασίας του Πολίτη.
Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Πρωθυπουργού, ο οποίος είπε ότι δεν θέλει υπουργούς κολλημένους με τις καρέκλες τους, κάτι που αρχικώς ερμηνεύθηκε από παρόντες υπουργούς ως αιχμή είτε για τον κ. Παπουτσή είτε για τον κ. Παμπούκη. Ωστόσο κυβερνητικοί κύκλοι έλεγαν αργότερα ότι ο Πρωθυπουργός μιλούσε γενικώς και απευθυνόταν σε όλους τους υπουργούς.
Από την πλευρά του πάντως ο Χρήστος Παπουτσής έσπευσε να απαντήσει στον Γ. Παπανδρέου πως «σε ό,τι με αφορά, με το μόνο που είμαι κολλημένος είναι με την αξιοπρέπειά μου».
Ο κ. Παπουτσής εμφανώς ενοχλημένος από τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Χάρης Παμπούκης ζήτησε να μάθει αν είναι στις προθέσεις του Πρωθυπουργού η ανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας. «Εδώ γίνονται τεράστιες προσπάθειες να υλοποιηθούν οι δικές σας αποφάσεις κύριε πρόεδρε για πολιτικοποίηση των υπηρεσιών του Ναυτιλίας και προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τον νόμο και κάποιοι θύλακοι εντός ή εκτός υπουργείου, ακόμη και εντός κυβέρνησης, δεν θέλουν να προχωρήσει το σχέδιο, κάτι που καταντάει υπονόμευση», είπε ο Χρήστος Παπουτσής με ένταση.
Αρκετοί από τους παρόντες υπουργούς ενοχλήθηκαν πάντως από την αντιπαράθεση και ήταν «μοιρασμένοι». Αλλοι έλεγαν πως «η σύσταση ή η κατάργηση υπουργείου και οι αρμοδιότητες είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού και ότι αν κάποιος υπουργός διαφωνεί, μπορεί να παραιτηθεί». Αλλοι τόνιζαν ότι εάν η κυβέρνηση κάνει κι άλλο μπρος - πίσω στο θέμα αυτό (η κατάργηση του Θαλασσίων Υποθέσεων αποφασίστηκε πριν από δύο μήνες), θα δώσει την εντύπωση «παιδικής χαράς».
Πάντως την ίδια ώρα κύκλοι του κ. Παμπούκη διευκρίνιζαν ότι το θέμα εγείρεται από τους εμπλεκόμενους φορείς και δεν σχετίζεται με προσωπικές φιλοδοξίες.


http://www.tanea.gr/eΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα