Τίτλοι "κακού" τέλους για την υπόθεση της Siemens

Ταφόπλακα στην πολύκροτη υπόθεση της Siemens μπήκε πριν από λίγο με τη μυστική ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε στη Βουλή καθώς δεν πέρασε τελικά η πρόταση του ΠΑΣΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

Συνολικά, ψήφισαν 165 βουλευτές για την παραπομπή του Γιώργου Αλογοσκούφη. 130 ψήφισαν υπέρ, 8 κατά, 9 παρόν ενώ υπήρχαν και.....
7 λευκά και 11 άκυρα. Για την
παραπομπή του Χρήστου Μαρκογιαννάκη 128 ψήφισαν υπέρ, 9 κατά, 10 παρόν ενώ υπήρχαν 10 λευκά και 12 άκυρα. Να σημειωθεί ότι από την ψηφοφορία είχαν ήδη αποχωρήσει η Ν.Δ., ο ΛΑ.Ο.Σ. και η Δημοκρατική Συμμαχία.

Πράσινες διαρροές
Μόνο 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα καθόριζαν το αποτέλεσμα και με βάση αυτό το δεδομένο μπορεί να υπολογίσει κανείς ότι στην περίπτωση Αλογοσκούφη είχαμε 19 «πράσινες» διαρροές (κόντρα στη πρόταση του κόμματός τους) και στην περίπτωση Μαρκογιαννάκη 21 διαρροές. Να σημειωθεί ότι απουσίαζαν από τη διαδικασία 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι "τόσο ως κυβέρνηση όσο και ως αντιπολίτευση, έκανε το παν για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής για την διαλεύκανση της υπόθεσης Siemens. Τα άλλα κόμματα και κυρίως η Ν.Δ. και ως Κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση δεν συνέβαλαν στην αποκάλυψη της αλήθειας. Σε κάθε περίπτωση, σε υποθέσεις κατά προσώπων οι βουλευτές ψηφίζουν "κατά συνείδηση"".

http://www.briefingnews.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα