Ο ΕΜΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ

Διαβάσαμε πρόσφατα στο ΒΗΜΑ ένα απίθανο λιβάνισμα προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και νοιώσαμε μια έντονη εντερική διαταραχή. Το δημοσίευμα είναι μια ακατάσχετη μπουρδολογία που εξοργίζει κάθε γνώστη του σιδηροδρομικού γίγνεσθαι και σίγουρα αποτελεί προϊόν κάποιου ακριβοπληρωμένου -πλην άσχετου- Συμβούλου του λιβανιζόμενου. Ή είναι κατευθυνόμενο από το Εργολαβικό
Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Υποδομών για να δοθεί στήριξη στον Ηρόστρατο που....

κατατάσσει πλέον σιδηροδρομικά τη χώρα μας πίσω από την Αλβανία.

Ο απίθανος αυτός τύπος που κομπορρημονεί για τις επιδόσεις του ως διδάκτωρ στα Αμερικανικά Πανεπιστήμια, μας παρουσιάζεται σαν εξαιρετικά ευγενικός άνθρωπος που δεν ξεχνάει τις ρίζες της καταγωγής του, το Θούριο Έβρου. Και αφού δεν τις ξεχνάει φρόντισε να αφήσει το χωριό του με 2 τραίνα την ημέρα! Απίστευτο το πόσο σκέφτεται και φροντίζει για τον τόπο καταγωγής του ο κ. Ζηλιασκόπουλος. Κλάψαμε από συγκίνηση.

Αναφέρει το εμετικό δημοσίευμα ότι ο κ. Ζηλιασκόπουλος, συμμετείχε στη σχετική διαδικασία του open government για την κατάληψη της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου, επειδή πίστευε ότι μπορούσε να σώσει τον ΟΣΕ. Και τον σώζει καταργώντας το μεγαλύτερο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου! Τότε οι συνομιλητές του τον αντιμετώπιζαν με συγκατάβαση, τώρα με αηδία. Η αμερικάνική του πείρα μάλλον εξηγεί γιατί επελέγη για να φέρει εις πέρας τη βρομοδουλειά που άρχισε ο Χατζηδάκης και ο Στυλιανίδης και συνέχισε ο Ρέππας και ο Τσιώκας. Εφαρμόζοντας πιστά το ίδιο σχέδιο που εκπόνησε τότε η πανταχού παρούσα Εταιρεία Συμβούλων Preis Water House.

Παρακάτω διαβάζουμε ότι ένα χρόνο μετά το διορισμό του, κατάφερε να μειώσει εντυπωσιακά το έλλειμμα του ΟΣΕ από 230 εκατ. ευρώ το έφθασε στα 55 εκατ. ευρώ. (υπενθυμίζουμε στον ανώνυμο λιβανιστή του Βήματος ότι ο κ. Ζηλιασκόπουλος διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ). Και εκτιμά ότι ως το τέλος του έτους ο ΟΣΕ (ή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ;) θα μπορεί να παρουσιάσει τα πρώτα ευρώ κέρδους από την εποχή ίσως της ίδρυσής του! Πως θα το κάνει αυτό; Διαλύοντας το σιδηρόδρομο και στέλνοντας τους αγανακτισμένους πελάτες του στις ανοιχτές αγκάλες των ΚΤΕΛ και των πειρατικών ταξί; Χωρίς τρένα δεν θα υπάρχουν πελάτες και χωρίς πελάτες, όσο κι αν αυξηθούν τα εισιτήρια, δεν θα υπάρχουν λεφτά. Αυτό το ξέρει και ο τελευταίος μπακάλης. Ο κ. Ζηλιασκόπουλος, όταν στο τέλος του τριμήνου διαπιστωθεί το μέγεθος της τρύπας που θα κάνει στο νερό, θα υποστεί κυρώσεις γι' αυτό; Μαζί με την Ηγεσία του Υπουργείου και την Εταιρεία Συμβούλων; Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου!

Δεν αμφιβάλει κανείς ότι εντός του παλαιού ΟΣΕ και των απίθανων, θυγατρικών του και μη, εταιρειών που ίδρυσαν, συγχώνευσαν, κατάργησαν, επανίδρυσαν και πάει λέγοντας, οι διάφοροι μαθητευόμενοι μαγοι της πολιτικής, Βερελής, Λιάπης, Χατζηδάκης και Στυλιανίδης, υπήρξε κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση. Το απίστευτο αφήγημα σκανδάλων, πελατειακών σχέσεων, πλιάτσικου και παραλογισμού που στο δημοσίευμα αναφέρε
Keywords
Τυχαία Θέματα