ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ

Ξεκίνησε σημερα η εκπαιδευση των λιμενοφυλακων στο νησι του Πορου.Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Κωνσταντίνου Σούλη. Στην τελετή, παρέστησαν ο Βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Νομικός Σύμβουλος
του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάκης Μπαλτάκος,ο Δήμαρχος Πόρου κ. Στρατηγός Δημήτριος, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Φουστάνος, ο Διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Πόρου Πλοιάρχου Νικόλαου Λεμονή Π.Ν., καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι.

Μετά την τελετή της ορκωμοσίας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρηστος Παπουτσής τονισε μεταξύ αλλων απευθυνομενος στους εκπαιδευομενους :

“ Η υπόλοιπη επαγγελματική σας σταδιοδρομία να είναι ταυτισμένη με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών. Σε ένα Σώμα το οποίο είναι επιφορτισμένο με την πιο μεγάλη αποστολή. Την επιτήρηση των συνόρων, των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας και ταυτόχρονα την υποστήριξη της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας. Και εξ αυτού, την υποστήριξη της ναυτιλίας μας. Της ελληνικής ναυτιλίας. Ένας τομέας που μας δίνει τη χαρά και την περηφάνια να είναι η πατρίδα μας παγκόσμια υπερδύναμη”.
Keywords
Τυχαία Θέματα