Μεθοδευμένη ερεύνα της Marc

Το σύστημα αντεπιτίθεται...

Προσπαθεί να αποθαρρύνει την αυτόνομη κάθοδο των μικρών δεξιών κομμάτων, δίνοντας τους εσκεμμένα χαμηλά ποσοστά για να τα σπρώξει κατ αυτό τον τρόπο σε συνεργασία με την ΝΔ.

- Η δημοσκόπηση είναι της εταιρείας Marc και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha
- Μεγάλη πτώση δείχνει για Ντόρα Μπακογιάννη
και Γιώργο Καρατζαφέρη
- Χάνει έδαφος στη δημοσκόπηση και....
το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

- Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση μπαίνει στη Βουλή και πάλι η Χρυσή ΑυγήΠροβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία και δεύτερο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά την οριστικοποίηση της απόφασης για νέα προσφυγή σε εκλογές.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα της εταιρείας Marc που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 23,1% των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21%.

Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επίσης ανεβάζει τα ποσοστά του, συγκεντρώνει το 13,2%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που κινούνται πτωτικά συγκεντρώνουν το 7,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Αριστερά με 5,6% και το ΚΚΕ – που επίσης εμφανίζει κάμψη της δύναμής του - με 5,1%.

Τελευταίο κόμμα αλλά.... εντός Βουλής είναι, σύμφωνα με την δημοσκόπηση η Χρυσή Αυγή η οποία συγκεντρώνει το 4,3%, με σαφή υποχώρηση της απήχησής της. Εκτός Βουλής μένουν και πάλι όλα τα μικρότερα κόμματα.

Με αναγωγές των αναποφάσιστων και της αδιευκρίνιστης ψήφου, η εταιρεία εκτιμά ότι η ΝΔ θα συγκεντρώσει 26%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το ΠΑΣΟΚ 14,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 6,3%, το ΚΚΕ 5,8% και η Χρυσή Αυγή 4,8%.

Η Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου εμφανίζεται με ποσοστό 2%.

http://lalipouli.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα