Με την διάλυση και του αθλητισμού έχουν αποφασίσει να διαγράψουν την Ελλάδα από το χάρτη

Είναι δυνατόν τη στιγμή που σπαταλούν εκατονάδες εκατομμύρια σε επικοινωνιακά πολιτικά κόλπα, να ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τους πρωταθλητές μας;

Αθανάσιος Τσίγκας

Μπορεί να απομένουν αρκετές εβδομάδες μέχρι την ημερομηνία της τελετής έναρξης (27 Ιουλίου 2012) των Ολυμπιακών αγώνων στην πόλη του Λονδίνου και όλα σχεδόν τα κράτη
της γης, ετοιμάζονται για την .....
όσο καλύτερη αθλητική τους παρουσία, όμως στην πατρίδα μας και την ελληνική πραγματικότητα, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Όπως σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας μας, έτσι και στον ΣΕΓΑΣ (την αρχαιότερη αθλητική ομοσπονδίας της χώρας μας), άρχισαν τα «όργανα».

Την Πέμπτη που (5/4) ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Βασίλης Σεβαστής, έδωσε συνέντευξη τύπου, κατά την διάρκεια της οποίας, ενημέρωσε τους αθλητικούς συντάκτες για καίρια θέματα της ομοσπονδίας και γενικότερα του ελληνικού στίβου.

Μίλησε για μια σειρά προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία του αθλητισμού και του στίβου γενικότερα.

Αναφέρθηκε στην απόφαση της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ, να αναστείλει τις αγωνιστικές δραστηριότητες στο εσωτερικό της χώρας, αφού οι επικεφαλής της ΓΓΑ, προέβησαν σε περικοπή (με απλά λόγια κόπηκαν) 4 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ομοσπονδίας.

Όπως χαρακτηριστικά, ανέφερε ο κ. Σεβαστής: «Εκτιμήσαμε πως κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν ήταν δυνατό να συνεχιστεί η πορεία μας σε επίπεδο αγώνων. Το 2010 δεν δόθηκε έκτακτο κονδύλι. Κάναμε αναγκαστικές περικοπές προκειμένου να ανταπεξέλθουμε με τα χρήματα που είχαμε.Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, για αναστολή των αγώνων, δε πάρθηκε για να πιέσουμε ή να εκβιάσουμε, είναι το αδιέξοδο που δε μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε τους αγώνας. Οι ομοσπονδιακοί προπονητές είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Ιούνιο. Στις πληρωμές των αθλητών δεν έχουμε κενό και αυτό χάρη στα χρήματα της Ολυμπιακής προετοιμασίας».

Μπορεί λοιπόν να πλησιάζει η ημερομηνία τέλεσης των ΟΑ, στην χώρα μας, λόγω έλλειψης χρημάτων, αρχίζει η αναστολή της αγωνιστικής δράσης των ελληνικών ομάδων και των αγώνων.

Τι και το 2004, υπερήφανα φιλοξενήσαμε τους ΟΑ, σήμερα φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχουν χρήματα να στηρίξουν, το αυτονόητο για τους αθλητές του στίβου, τους αγώνες. Εκεί δηλαδή που βγαίνει ο κόπος και η προσπάθεια του αθλητή, εκεί που αποκτά την εμπειρία για να αντιπροσωπεύσει την χώρα μας, έρχεται σήμερα η οικτρή οικονομική κατάσταση της χώρας μας και καταργεί τους αγώνες.

Οι αθλητές που χρόνια τώρα, σηκώνουν ψηλά την ελληνική σημαία, οι αθλητές του στίβου, τα παιδιά που μας κάνουν υπερήφανους με τις επιδόσεις τους (όσο και αυτές επισκιάζονται με τα διάφορα σκάνδαλα χρήσης απαγορευμένων ουσιών), τα παιδιά λοιπόν αυτά, δεν έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν την τύχη τους, να προσπαθήσουν για το καλύτερο, αφού η πολιτεία φρόντισε να αναστείλει τους αγώνες.

Τι και να οι ξένες χώρες, τιμούν τους Έλληνες αθλητές, οι δικοί μ
Keywords
Τυχαία Θέματα