Λίστα Παπαδήμου ή λίστα βασανιστηρίων; - Αποκαλυπτήρια 4 ημέρες πριν τις κάλπες

Λίστα ... βασανιστηρίων θυμίζει η λίστα Παπαδήμου που διέρρευσε και έχει δημιουργήσει νευρικό κλονισμό στα δύο μεγάλα κόμματα αφού αποκαλύπτει τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αν εκλεγεί με ποσοστό που να δίνει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία την Κυριακή.

Ιδού τα .....
πραγματικά ανατριχιαστικά μέτρα που έχουν προγραμματίσει (σχετικό πρώτο ρεπορτάζ του defencenet.gr
το πρωί σήμερα για το θέμα μπορείτε να διαβάσετε εδώ) και εδώ πλέον δε νομίζουμε ότι χρειάζεται κανενός είδους αντιπολίτευση, αφού οι προθέσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δηλώνονται μέσα από την επιστολή αυτή, εκτός βέβαια και αν βγούν δημοσίως και αποκηρύξουν το περιεχόμενό της.

Μία λίστα που είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει χιλιάδες πολίτες στην θέση του επαίτη της Αθήνας, που δημοσιεύουμε στην α΄σελίδα...
Η λίστα Παπαδήμου, λοιπόν, επιχειρεί να κωδικοποιήσει τις «Μνημονιακές Δράσεις» που θα βρει μπροστά της η νέα κυβέρνηση και κάνει σαφείς αναφορές σε περικοπές. Για παράδειγμα γίνεται λόγος για «μείωση 12% κατά μέσο όρο στα "ειδικά μισθολόγια" του δημοσίου τομέα, η οποία θα εφαρμοσθεί από την 1η Ιουλίου 2012». Εδώ πλεόν θα πρέπει να ερωτηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ Α.Σαμαράς που είπε ότι θα διατηρήσει τα ειδικά μισθολόγια στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Τι έχει να πει;

Στη λίστα αναφέρεται σαφώς το σχέδιο αύξησης των αντικειμενικών αξιών και στο σχέδιο για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών από δημοσίους οργανισμούς μέχρι τον Ιούνιο του 2012.

Δίπλα σε κάθε δράση παρατίθεται η συγκεκριμένη παράγραφος του μνημονίου (MoU) βάσει της οποίας η Ελλάδα έχει αναλάβει έχει αναλάβει την υποχρέωση.
Η λίστα με τις «μνημονιακές δράσεις» ως το τέλος Ιουνίου περιλαμβάνει τα παρακάτω μέτρα:

-Εκτέλεση Προϋπολογισμού: η Κυβέρνηση θα νομοθετήσει μείωση 12% κατά μέσο όρο στα «ειδικά μισθολόγια» του δημοσίου τομέα, η οποία θα εφαρμοσθεί από την 1η Ιουλίου 2012 και θα επιφέρει εξοικονομήσεις της τάξεως των 205 εκατ. ευρώ. [τέλος Ιουνίους 2012] (MoU, παρ. 1).
-Εκτέλεση Προϋπολογισμού - αναθεώρηση των προγραμμάτων δημοσίας δαπάνης: Η Κυβέρνηση ολοκληρώνει την αναθεώρηση των προγραμμάτων, με σκοπό να προετοιμάσει τα μέτρα τα οποία θα υιοθετηθούν με τους προϋπολογισμούς του 2013 και του 2014. [Ιούνιος 2012] (MoU, παρ. 1).

-Εκτέλεση Προϋπολογισμού - αναθεώρηση των προγραμμάτων δημοσίας δαπάνης: Περαιτέρω εξορθολογισμός των φαρμακευτικών δαπανών και της λειτουργικής δαπάνης των νοσοκομείων, και προσδιορισμός των χρηματικών παροχών προνοίας. [Ιούνιος 2012] (MoU παρ. 1)

-Προσφορά περιουσιακών στοιχείων για πώληση. Σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε κάποιες πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων ορόσημο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, όπως είναι η ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, ΧΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και IBC και κατά το δεύτερο μισό του έτους να κάνουμε προσκλήσεις ενδιαφέροντος για λιμένες, αεροδρόμια και την Εγνατία Οδό. (MEFP παρ. 26).

-Διαχείριση κεφαλαίων και αποκρατικοποιήσεις: H Κυβέρνηση καταργεί (ή τροποποιεί κ
Keywords
Τυχαία Θέματα