Δηλώσεις Μπακογιάννη για ΑΟΖ μετα την προκηρυξη από τη Τουρκία για έρευνες στη Τουρκική ΑΟΖ

Γράφει ο Αδαμάντινος

Σε προεκλογική συγκέντρωση που έγινε στο Ηράκλειο στις 24-5-2012, η κ. Μητσοτάκη - Μπακογιάννη – Κούβελου - είπε

«Λένε ότι η λύση είναι η ΑΟΖ. Πρέπει να γίνει η ΑΟΖ, το λέω και εγώ. (σσ. Τι μου λέτε;)

Ας είμαστε ρεαλιστές (σσ. γιατι να το κρύψομε άλλωστε...)

Οι
Κύπριοι ανακήρυξαν την....
ΑΟΖ το 1998, ξεκίνησαν να δίνουν αδειοδοτήσεις το 2007 και περιμένουν να εισπράξουν το πρώτο ευρώ μετά το 2016.

(σσ. στη πραγματικότητα ακόμη και σε μήνες μπορούν να πεφτουν λεφτά στο κυπριακό ταμείο..Είναι θέμα διαχείρισης και συμφωνίας και αν ξερουν τι τους γίνεται, όπως εσείς... ή αν θέλουν να χρεοκοπήσει η Κύπρος όπως εσεις φροντίσατε ψηφίζοντας αντισυνταγματικά μνημόνια...)

Εχουμε εμείς την πολυτέλεια να περιμένουμε 18 χρόνια; (σσ. Εσεις όχι. Εγω και και τα παιδιά μου που θα μπορούσαν να μη δουλεύουν, όπως τα παιδιά των Αράβων ναι...)

Ποιον κοροϊδεύουν όσοι μιλανε για την ΑΟΖ και λένε ότι θα μας σώσει; (σσ. Εσας όχι... Δεν εχετε τη γνώση και τη δέουσα αντίληψη ...)

Να τελειώνουμε πια με το εμπόριο ψεύτικης ελπίδας.» (σσ. Τα σοβαρα κράτη διδασκουν την ΑΟΖ στο δημοτικό κ.Μπακογιάννη. Εσεις μεγαλώσατε σε δημοτικό που δίπλα έβοσκαν πορβατίνες... Ειναι προφανής η διαφορά επιπέδου και γνωσεων...)

Σε αυτές τις δηλώσεις πέραν της χιουμοριστικής τους αντιμετώπισης, γιατι προφανώς προκαλούν το γέλωτα... υπάρχουν και κάποιες αλήθειες, συγκεκαλυμένες αλήθειες. Ομως η ΑΟΖ πρεπει να προκηρυχτεί το γρηγορότερο, αφου όπως λέει και το κοριτσι με τα σπίρτα, η διαδικασία παίρνει χρόνια.

Οι εταιρείες έχουν στείλει τους bonus men τους στην Ελλάδα, που μεσα σε ένα κλίμα φιλοπατρίας θέλουν να προωθήσουν το θέμα της ΑΟΖ στα μέτρα των συμφερόντων τους.

Ομως, η ΑΟΖ πρέπει να προκηρυχτεί απο κοινού με την Κύπρο και να προκηρυχτεί κατα το μέγιστο, όπως το έκανε η Τουρκία. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος.

Υπάρχουν και κάποια ακόμη ερωτήματα όπως:

1. Θα χαρισουμε περιοχές της ελληνικής ΑΟΖ στην Τουρκία με προβοκατόρικους ή λάθος χάρτες που θα παραχαράσουν την Ελληνική ΑΟΖ με εντολή των ΗΠΑ και τη γνωστή ανοχή της Ρωσίας, χάριν της ειρήνης ή οπως λεει η κ.Μπακογιάννη αφού έχουμε να κάνουμε με ένα απρόθυμο γείτονα ΑΣ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ;

2. Ο ρεαλισμός σε πόσα pampers μετράται;

3. Γνωρίζει η κ.Μπακογιάννη ότι ΑΟΖ δεν σημαίνει μόνο υδρογονάνθρακες και αλιεία αλλά και ορυκτά στο βυθό της θάλασσας και ναυσιπλοία;

4. Εχουμε παραδώσει τη ναυσιπολοία με κρυφές συμφωνίες και γιαυτό το λόγο μιλάμε για υφαλοκρηπίδα;
5. Σε ποιο στάδιο της παράδοσης Ελληνικού εδάφους είμαστε;

Προκηρύσει η Τουρκια ΑΟΖ. Μετα προκηρύσοουμε και εμείς με χάρτες που η καθεστωτική ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ έχει ηδη βγάλει στο διαδίκτυο απο τα γνωστά «κανάλια ...» φιλοπάτρηδων δήθεν εντύπων και ΜΜΕ της διαπλοκής αμφίσημων και αμφίρροπων... και με περιοχές μεγέθους της Κρήτης να χαρίζον
Keywords
Τυχαία Θέματα