Η οικονομία “τσαλακώνει” (και) τον Ραχόι

Σχεδόν πέντε μήνες μετά τη σαρωτική επικράτησή του στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας βλέπει να υφίσταται τις πρώτες σοβαρές ρωγμές στην κοινωνική απήχησή του.

Η οικονομία «τσαλακώνει» πολύ γρήγορα και το προφίλ του σημερινού πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, έστω κι αν οι Σοσιαλιστές του Αλφρέντο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα δεν.....
δείχνουν ακόμη έτοιμοι να αποτελέσουν
μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας για τους ψηφοφόρους.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, σε δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, το Λαϊκό Κόμμα συγκεντρώνει 38,1%, τη στιγμή που στις εκλογές του Νοεμβρίου είχε επικρατήσει με 46,3%. Καταγράφει δηλαδή ήδη μια πτώση του σχεδόν 8%.

Οι Σοσιαλιστές απ’ την άλλη συγκεντρώνουν 23%, ενώ στις εκλογές του Νοεμβρίου είχαν 28,7%, η δική τους πτώση δηλαδή προσδιορίζεται στο 5,7%, και εν πολλοίς εξηγείται στη «θολή» ηγεσία του Αλφρέντο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα, ο οποίος κέρδισε την αρχηγία του κόμματος με διαφορά λίγων ψήφων από την εξαιρετικά δημοφιλή Κάρμεν Τσακόν.

Το 58% δηλώνει αντίθετο με την πολιτική των μεταρρυθμίσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, ενώ τον Μάρτιο το αντίστοιχο ποσοστό είχε καταγραφεί στο 51%. Το 56% θεωρεί ότι η κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος δεν διαχειρίζεται σωστά την κρίση, το 70% υποστηρίζει ότι δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, το 52% ότι αυτοσχεδιάζει και το 64% δηλώνει ότι έχει συνολικά αρνητική γνώμη για τις πρώτες 100 ημέρες του Μαριάνο Ραχόι στην εξουσία.

http://www.statesmen.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα