"Επάγγελμα" ζητιάνος: Προσόντα που πρέπει να διαθέτει και λάθη που πρέπει να αποφεύγει ένας καλός ζητιάνος στην εποχή μας..

Είπαμε να γράψουμε ένα δύο λόγια για ένα επάγγελμα όχι και τόσο συζητημένο και το οποίο στην πλειονότητα των περιπτώσεων μπορεί να αποφέρει καλά κέρδη. Καταρχάς θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο παρακάτω ερώτημα. Οι εποχές φαίνονται ότι έχουν αλλάξει, οι ζητιάνοι; Πέρα από ελάχιστες περιπτώσεις γενικά η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι αρνητική. Λίγοι είναι αυτοί που έχουν καταλάβει ότι η κλάψα πλέον δεν....
είναι καλή πρακτική προκειμένου να πείσεις τον "πελάτη" και να σου δώσει τον οβολό του. Στη σύγχρονη
πραγματικότητα τα προβλήματα έχουν διογκωθεί, άρα μην νομίζεις ότι ο "πελάτης" είναι σε καλύτερη κατάσταση από εσένα που "εξασκείς" αυτό το επάγγελμα. Μπορεί να ξέρει και να το κρύβει καλά, η πραγματικότητα όμως έχει ένα ζοφερό χρώμα.

Άρα, προσπάθησε μέσα στη στεναχώρια σου να είσαι χαρούμενος. Με το χαμόγελο θα μπορέσεις πιο εύκολα να τον προσεγγίσεις και να τον πείσεις να σε βοηθήσει.

Όταν ζητιανεύεις σε Μ.Μ.Μ. προσπάθησε να μην ακουμπάς τον "πελάτη" και να είσαι όσο το δυνατόν περιποιημένος. Αν μυρίζεις, ίσως τον αναγκάσεις να φύγει αρκετές στάσεις νωρίτερα.

Απέφευγε εκφράσεις που συσχετίζονται με τη θρησκευτική ταυτότητα κάποιου. Εκτός και αν περιμένεις μόνο π.χ. από τους Χριστιανούς να σε βοηθήσουν. Τέλος πάντων, αν θέλεις να θίξεις θρησκευτικά θέματα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τους αναφέρεις όλους.

Χρησιμοποίησε ένα iPad για να επαναλαμβάνει τον πόνο σου. Η τεχνολογία είναι αρεστή σε πολλούς - ειδικά στη νεολαία και ειδικά όταν πρόκειται για ένα iPad. Άρα όταν έχεις ένα τέτοιο target group δεν έχεις τίποτα να χάσεις από το να σε πάρουν στο ψιλό.

Φρόντισε το φινετσάτο αυτοκίνητο, αν διαθέτεις, να μην το έχεις παρκάρει λίγο πιο κάτω από το σημείο που ζητιανεύεις. Στην ανάγκη πήγαινε σπίτι σου και με τα πόδια για να μην κινήσεις υποψίες.

Φρόντισε τα έγγραφα που δείχνεις αν είναι αντίγραφα να είναι επικυρωμένα π.χ. από τα ΚΕΠ. Πού ξέρεις, καμιά φορά κάποιος "πελάτης" μπορεί να θελήσει σε ελέγξει. Άσε που έτσι στηρίζεις και τον θεσμό των ΚΕΠ. Πώς θα ανανεωθεί η σύμβαση τόσων συμβασιούχων;

Φρόντισε να έχεις εισιτήριο αν βρίσκεσαι σε Μ.Μ.Μ. και μάλιστα επικυρωμένο, γιατί μπορεί να πέσεις σε κανέναν "περίεργο" ελεγκτή και να χάσεις όλο των υστέρημα των "πελατών" σου από την μια στιγμή στην άλλη εκεί που δεν το περιμένεις. Έχοντας επίσης εισιτήριο κερδίζεις πιο εύκολα τον σεβασμό όλων, γιατί κατά κάποιο τρόπο εξισώνεσαι μαζί τους. Μην τους δείχνεις ότι είσαι άνεργος. Και εσύ "δουλεύεις" και μπορείς να πληρώνεις για ένα εισιτήριο.

Μην λες σε καμία περίπτωση ότι είσαι νυν ή πρώην ναρκομανής. Ίσως να μην πιάνει πλέον και όχι μόνο γιατί κάποιοι θέλουν το καλό σου γιατί θεωρούν ότι τα χρήματα αυτά θα τα χρησιμοποιήσεις για τη δόση σου. Δεν άκουσες, πάνε να νομιμοποιήσουν τα ναρκωτικά...

Να αναφέρεις ότι σε έδειξαν στην τηλεόραση στην τάδε εκπομπή, όταν αυτή η εκπομπή έχει μεγάλη θεαματικότητα, διαφορετικά δε
Keywords
Αναζητήσεις
επαγγελμα zητιανοσ
Τυχαία Θέματα