Χιλιάδες κόσμου στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Πάνω από εβδομήντα χιλιάδες κόσμου διαδηλώνουν στους δρόμους της πρωτεύουσας συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια που οργανώνονται κατά των μέτρων λιτότητας και του πολυνομοσχεδίου, το οποιο φέρνει τα πάνω - κάτω στις εργασιακές σχέσεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι ογκώδεις συγκεντρώσεις των....
Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αλλά και του Π.Α.ΜΕ..

Ένταση μετά από επίθεση με μολότοφ

Επίθεση με μολότοφ κατά διμοιρίας
των ΜΑΤ στην οδό Καποδιστρίου εξαπέλυσαν άγνωστοι λίγο μετά τις 13:00. Οι αστυνομικοί να απάντησαν με χρήση χημικών. Λίγο πριν τις 14:00 αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών στο σημείο όπου βρίσκεται ο σιδερένιος φράχτης έξω από τη Βουλή προκειμένου να διασπάσουν το πλήθος που προσπαθεί να περάσει από εκεί.

Λόγω των συγκεντρώσεων, η πρωτεύουσα έχει μετατραπεί σε φρούριο. Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός, για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ από νωρίς το πρωί τοποθετήθηκε επί της Βασ. Σοφίας - μπροστά από τη Βουλή - ο ειδικός μεταλλικός φράχτης.

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα επαναληφθούν και αύριο. Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχουν δώσει ραντεβού για τις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, ενώ το Κ.Κ.Ε. θα συμμετάσχει στην περικύκλωση και τον αποκλεισμό της Βουλής, που έχουν προαναγγείλει να πραγματοποιήσουν για αύριο συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στην απεργία συμμετέχουν υπάλληλοι του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι στις Δ.Ε.Κ.Ο. και σε ασφαλιστικά ταμεία.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν επίσης οι καθηγητές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι δάσκαλοι.

Σήμερα και αύριο απεργούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, ενώ οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα αποφάσισαν την πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών από τη Δευτέρα.

Στο χώρο της Υγείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, το Ε.Κ.Α.Β. και τις υπηρεσίες πρόνοιας, καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί θα λάβουν επίσης μέρος στην 48ωρη κινητοποίηση.

Συνεχίζονται μέχρι και αύριο οι 48ωρες απεργίες των εφοριακών.

Και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία για σήμερα και αύριο.

Κλειστά θα είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, έπειτα από απόφαση της Ε.Σ.Ε.Ε. τα αρτοποιεία με απόφαση της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Αρτοποιών, αλλά και τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Με πεντάωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι συμμετείχε στη σημερινή απεργία ο κλάδος των πωλητών φρουτολαχανικών.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί της Αττικής.

Πως κινούνται τα Μ.Μ.Μ.

Λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε., θα υπάρξουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, σήμερα τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις
Keywords
Τυχαία Θέματα